Gry Justesen (@grygriffin)
Svar (2)
Jeg kan kun nikke genkendende til det, som Tobias skriver. Den første gang jeg smagte en vintage champagne, var en ren åbenbaring. Smagsprofilen var så unik og forskellig fra hvad jeg før havde oplevet med non-vintage.
Det siges ofte, at vintage champagner kun laves i de bedste år, og at de derfor repræsenterer det ypperste inden for producentens stil. Det er nok den detalje, der har fået mig til, at vintage champagner nu er min foretrukne til særlige lejligheder.
Læs kommentar
8 andre fandt dette svar hjælpsomt
Hej, Trådstarter og alle vin-entusiaster herinde!
Som mange andre her, er jeg også faldet for demi-sec champagne, men af et lidt andet årsag. Jeg er vild med fermenterede fødevarer og drikkevarer, alt fra surdej og kimchi til diverse oste og naturligvis demis-sec champagne. Jeg synes det er fascinerende, at en drik kan have så meget dybde og sødme netop pga. sukkerinnholdet og metoden til at fremstille det. Mine favorit øjeblikke med demi-sec champagne har typisk været til brunch, hvor jeg synes, de søde bobler med noter af frugt parre fantastisk godt med det salte fra brunchretter og giver en afbalanceret smagsoplevelse. Der er noget festligt og dekadent ved at åbne en flaske champagne til brunch, men hey...vi har kun det sjov, vi selv laver, ikke sandt? Tak for jeres gode inputs og glædelig champagne-nydning!
Læs kommentar
8 andre fandt dette svar hjælpsomt