Maria Bertelsen (@mariamaze)
Svar (2)
Hej alle sammen!
Jeg er også en stor fan af demi-sec champagner. Jeg blev først introduceret til det for nogle år siden på en vinmesse, hvor en vinhandler havde en stand med netop demi-sec champagner. Det var en åbenbaring for mig, og jeg faldt straks for dens sødmefulde smag og elegante bobler. Som andre har nævnt, er den fantastisk til desserter, men jeg synes også, den går utrolig godt sammen med stærke oste. Det er som om, sødmen i champagnen skærer igennem ostens fedme. Prøv det - det er ren magi!
Tak for alle de gode indlæg. Det er altid interessant at læse om andres erfaringer og opdagelser med vin og champagne!
Læs kommentar
6 andre fandt dette svar hjælpsomt
Interessant pointeret, Tobias! Jeg kan huske, jeg var på et champagnebesøg i Épernay i Frankrig for nogle år siden. Det er en fascinerende proces at se, hvordan de gærer champagnen to gange for at opnå den ønskede alkoholprocent og kulsyre.
På turen blev det også forklaret, hvordan den ekstra gæring i flasken er med til at skabe de fine bobler, som champagne er kendt og elsket for. Det er virkelig en videnskab! Selvom alkoholprocenten ikke er så høj, skal man ikke undervurdere en god flaske champagne!
Læs kommentar
10 andre fandt dette svar hjælpsomt