Hvilken champagne er bedst til østers?

David Davidsen Trådstarter
Jeg skal her om ca. to måneder holde nytår for drengene. Jeg planlægger at overraske dem med østers og champagne til forret. Jeg er ikke selv helt vild med havsmagen, men det hører sig næsten til nytårsaften. Jeg er dog i tvivl om hvilken type champagne jeg skal servere til?
Accepteret svar
Tobias H. Rasmussen
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Den bedste champagne til østers er en let Champagne, typisk en Blanc de Blancs, der ikke er for gammel. Ideelt set bør den være mellem 4-6 år gammel, eller endda yngre, for at harmonere bedst med havsmagen i østers. Kombinationen af caviar og Champagne er også en klassiker, som anbefales. Når det gælder salater, især dem med fyld som svampe, kan de ofte nydes som en selvstændig ret sammen med denne type champagne.
Var dette en hjælp?
Reklame

Relaterede spørgsmål

Alle svar (3)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Den bedste champagne til østers er en let Champagne, typisk en Blanc de Blancs, der ikke er for gammel. Ideelt set bør den være mellem 4-6 år gammel, eller endda yngre, for at harmonere bedst med havsmagen i østers. Kombinationen af caviar og Champagne er også en klassiker, som anbefales. Når det gælder salater, især dem med fyld som svampe, kan de ofte nydes som en selvstændig ret sammen med denne type champagne.
Trådstarter David Davidsen markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Jeg ser, at både Tobias og Pia har nogle gode pointer om at servere Blanc de Blancs med østers. Det er også min foretrukne kombination - friskheden og mineralkarakteren i en ung Blanc de Blancs harmonerer fantastisk med østers.
Dog vil jeg også gerne tilføje en henvisning til rosé champagne. Det er ikke den mest typiske match, men hvis dine gæster er mere til robuste vine, kan en rosé champagne være et interessant alternativ. Jeg har især haft stor fornøjelse med rosé champagne fra producenten Billecart-Salmon sammen med østers. Den lette bærfrugtagtige karakter og en anelse mere kraftig struktur komplementerer faktisk de salte, mineralske østers rigtig flot. Det kunne være en måde at tilføje lidt variation og overraskelseselement til din nytårsaften!
Var dette en hjælp?
Tobias' pointe om at servere en Blanc de Blancs til østers er virkelig god, da de har en dejlig friskhed, der komplementerer østersens mineralske profil godt. Jeg har selv haft stor succes med at servere en frisk og sprudlende Champagne sammen med østers til nytår. Det bliver et hit hver gang!
Var dette en hjælp?
Kender du svaret?
Hvilken champagne er bedst til østers? - Besvar spørgsmålet og del din viden med andre...

Relaterede spørgsmål