Louise Steffensen (@louiseluminous)

Svar (2)

Det er netop rigtigt som I har pointeret, at både opbevaringsforhold og typen af champagne har betydning for dens holdbarhed. Egen erfaring har dog lært mig, at desto højere kvalitet af champagnen, des længere vil den generelt kunne holde sig. En anden vinkel jeg synes er værd at tage højde for, er serveringstemperaturen for ældre champagne. Jeg har oplevet at en champagne, der måske har tabt noget brus og friskhed, kan vinde noget tilbage ved at blive serveret ved en lidt lavere temperatur. Giv det et forsøg næste gang, I står med en flaske der har fået lidt for mange år på bagen! Læs kommentar
10 andre fandt dette svar hjælpsomt
Jeg er helt enig med Tobias. Jeg lærte engang det samme fra en sommelier ved en vinsmagning. For en rigtig god oplevelse kan man prøve at servere den samme champagne ved forskellige temperaturer. Det er overraskende hvor forskelligt den kan smage! En anelse højere temperatur lader ofte champagnen udfolde dybere og mere komplekse smagsnoter, som kan være fascinerende at opleve. Læs kommentar
3 andre fandt dette svar hjælpsomt