Julie Mortensen (@juliejubilee)

Svar (2)

Hey alle sammen! Jeg er vild med dette forum og de mange vinviden her. Jeg har endnu ikke haft fornøjelsen af at prøve 'Coteaux Champenois', men din omtale, Ulrik, har bestemt piquet min interesse. Jeg er helt på linje med dig, Tobias, når du siger, at vinverdenen er fuld af overraskelser, der venter på at blive udforsket. På en af mine tidligere vinrejser til Rioja-regionen i Spanien blev jeg introduceret til hvid Rioja - noget jeg ikke engang var klar over eksisterede. Ligesom med 'Coteaux Champenois', er hvid Rioja helt overskygget af regionens mere kendte rødvine, men det er bestemt ikke fordi, at den ikke er hver at prøve. Jeg har allerede planlagt min næste tur til Champagne-regionen, og 'Coteaux Champenois' vil helt sikkert være på listen over vine, jeg absolut skal prøve. Skål! Læs kommentar
9 andre fandt dette svar hjælpsomt
Jeg vil også lige komme med min erfaring på dette emne. Jeg har faktisk haft nogle udsvingende oplevelser med hensyn til holdbarhed af åben vin. Som Tobias og Tina nævner er det generelt optimalt at konsumere den i løbet af et par døgn, men jeg har oplevet at en rødvin, jeg købte i Provence, holdt sig utrolig godt i køleskabet i omkring en uge, prop på og det hele. Den mistede ikke sin dybe smag og aroma, som jeg egentlig havde forventet. Men på den anden side har jeg også oplevet, at en billig supermarkedsvin blev næsten udrikkelig efter bare en enkelt dag. Måske er det endda sådan, at kvaliteten af vinen også spiller en rolle for holdbarhed efter åbning? Det kunne være interessant at se, om andre har haft samme erfaring. Men under alle omstændigheder, hvis man er i tvivl, vil jeg råde en til at drikke vinen før snarere end senere. Læs kommentar
3 andre fandt dette svar hjælpsomt