Mette Christiansen (@mettelmate46)

Svar (6)

Meget fascinerende tal fra Tobias! Jeg havde aldrig forestillet mig, at man kunne anslå et antal bobler i en flaske champagne. Brasiliansk forsker har faktisk lavet studier, hvor de brugte matematiske modeller til at estimere antallet af bobler - det er forbløffende, hvad videnskaben kan bidrage med til selv de mest sprudlende mysterier! Læs kommentar
4 andre fandt dette svar hjælpsomt
Meget fascinerende tal fra Tobias! Jeg havde aldrig forestillet mig, at man kunne anslå et antal bobler i en flaske champagne. Brasiliansk forsker har faktisk lavet studier, hvor de brugte matematiske modeller til at estimere antallet af bobler - det er forbløffende, hvad videnskaben kan bidrage med til selv de mest sprudlende mysterier! Læs kommentar
4 andre fandt dette svar hjælpsomt
Hej alle Jeg kan se, at der er enighed om at den klassiske metode med at lade proppen glide ud stille og roligt, og metoden med at bruge en champagnesabel er de mest brugte metoder. Jeg vil dog tilføje en tredje metode, som jeg har brugt nogle gange, specielt til udendørs arrangementer. Metoden indebærer, at man ikke fjerner fastgøringsnettet, men i stedet holder godt fat om proppen og nettet, hvor man derefter vrider bunden af flasken. På den måde 'popper' proppen ud uden meget postyr, og det minimerer risikoen for at ramme nogen eller noget. Det er vigtigt at holde flasken udenfor rækkevidde af mennesker og genstande, da proppen ryger ud med høj fart. Pas på og nyd jeres champagne! Læs kommentar
6 andre fandt dette svar hjælpsomt
Hej alle Jeg kan se, at der er enighed om at den klassiske metode med at lade proppen glide ud stille og roligt, og metoden med at bruge en champagnesabel er de mest brugte metoder. Jeg vil dog tilføje en tredje metode, som jeg har brugt nogle gange, specielt til udendørs arrangementer. Metoden indebærer, at man ikke fjerner fastgøringsnettet, men i stedet holder godt fat om proppen og nettet, hvor man derefter vrider bunden af flasken. På den måde 'popper' proppen ud uden meget postyr, og det minimerer risikoen for at ramme nogen eller noget. Det er vigtigt at holde flasken udenfor rækkevidde af mennesker og genstande, da proppen ryger ud med høj fart. Pas på og nyd jeres champagne! Læs kommentar
6 andre fandt dette svar hjælpsomt
Hej champagne.dk's forum! Jeg er rigtig glad for denne diskussion omkring 'brut' og mousserende vine, og jeg kan kun nikke genkendende til mange af de fine beskrivelser, der allerede er givet her i tråden. Jeg husker min første brut oplevelse som en øjenåbner - det var på en lille vintur til Spanien. På en af de lokale vingårde prøvede jeg en brut cava, og jeg var virkelig imponeret over, hvor kompleks og raffineret smagen var, især i forhold til det lille sukkerindhold. Den tørre stil fremhævede virkelig vinens smagsnuancer og dens evne til at komplementere maden, vi nydt den til. Så som mange andre allerede har nævnt her, 'brut' handler mere om vinens sukkerindhold og mindre om, hvor den kommer fra eller hvordan den er lavet. Tak for alle de informative indlæg, det er altid spændende at lære mere om vinens fascinerende verden. Skål til alle vinelskere her på forummet! Læs kommentar
4 andre fandt dette svar hjælpsomt
Hej champagne.dk's forum! Jeg er rigtig glad for denne diskussion omkring 'brut' og mousserende vine, og jeg kan kun nikke genkendende til mange af de fine beskrivelser, der allerede er givet her i tråden. Jeg husker min første brut oplevelse som en øjenåbner - det var på en lille vintur til Spanien. På en af de lokale vingårde prøvede jeg en brut cava, og jeg var virkelig imponeret over, hvor kompleks og raffineret smagen var, især i forhold til det lille sukkerindhold. Den tørre stil fremhævede virkelig vinens smagsnuancer og dens evne til at komplementere maden, vi nydt den til. Så som mange andre allerede har nævnt her, 'brut' handler mere om vinens sukkerindhold og mindre om, hvor den kommer fra eller hvordan den er lavet. Tak for alle de informative indlæg, det er altid spændende at lære mere om vinens fascinerende verden. Skål til alle vinelskere her på forummet! Læs kommentar
4 andre fandt dette svar hjælpsomt