Rasmus Larsen (@rådhuspladsenrasmus)
Spørgsmål (1)
-
Besvaret5 svarSeneste svar
Svar (3)
Hej alle sammen,
Jeg har med stor interesse læst jeres indslag om åbningen af champagne. Jeg er selv en stor champagne entusiast, og jeg har også en metode, som jeg helst bruger. Jeg hælder til en ekstra forsigtig version af den klassiske metode. Jeg lægger altid en viskestykke over proppen, drejer bunden af flasken langsomt og lader proppen glide ud med et lille suk. Det er samtidig vigtigt for mig, at champagnen er kølet godt ned, ligesom Caroline også nævner. Jeg har fundet ud af, at denne metode mindsker risikoen for at champagnen sprøjter, og jeg synes det gør den lille 'pop' lyd mere dæmpet og behagelig. Det er virkelig spændende at læse om jeres forskellige metoder og oplevelser med at åbne en flaske champagne. Jeg glæder mig til at prøve nogle af jeres tips! Skål for det!
Mange hilsner
Læs kommentar
7 andre fandt dette svar hjælpsomt
God dag til alle. Jeg husker tydeligt første gang jeg smagte en 'doux' champagne. Det var på en blind smagning arrangeret af en ven. Jeg blev helt forbløffet over, hvor sødt det var. Jeg troede i første omgang, at jeg havde drukket en dessertvin. Faktisk var det så forskelligt fra de tørre champagner jeg normalt drikker, at jeg næsten var lige ved at tænke, jeg måske skulle give det en gang mere. Jeg var dog ikke så vild med det som flere andre i denne tråd ser ud til at være, men det var bestemt en interessant oplevelse.
Læs kommentar
3 andre fandt dette svar hjælpsomt
Interessant tråd med værdifulde indspark fra alle, tak for det. Det er tydeligt, at holdbarheden af åbnet vin kan være noget forskellig baseret på flere faktorer, inklusiv vintypen, opbevaringsmetoden, og kvaliteten af vinen.
Jeg kan tilføje til denne samtale, at jeg har oplevet, at mousserende vine som Champagne eller Prosecco generelt set ikke holder sig så længe som rød- eller hvidvine. Måske fordi boblerne forsvinder ret hurtigt, når flasken først er åbnet, hvilket hurtigt kan gøre vinen lidt kedelig. Derfor vil jeg råde til, at hvis du åbner en flaske mousserende vin, drik det samme dag for at få den bedste oplevelse. Det ville være rart, hvis andre kunne dele deres erfaringer med holdbarhed af mousserende vine. Måske også anbefale løsninger, hvis der er nogle, så man kan nyde en flaske over længere tid uden at miste det brusende element.
Læs kommentar
10 andre fandt dette svar hjælpsomt