Trådstarter

Hvad betyder Doux?

Jeg står her i supermarkedet og skal vælge champagne til i nytårsaften i morgen. Hvad betyder Doux egentligt? Manden i butikken sagde at den var god til desserter.
Accepteret svar
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Doux betyder, at champagnen har det højeste niveau af sukkerindhold. Doux champagne har et sukkerindhold på mere end 50 gram pr. liter. Det er altså en meget sød champagne, og den egner sig derfor godt til eksempelvis desserter.
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg

Alle svar (5)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Doux betyder, at champagnen har det højeste niveau af sukkerindhold. Doux champagne har et sukkerindhold på mere end 50 gram pr. liter. Det er altså en meget sød champagne, og den egner sig derfor godt til eksempelvis desserter.
Trådstarter markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej alle, ser tråden her er ved at være nogle år gammel, men på min seneste rejse til Champagne regionen, fortalte en lokal vinhandler mig at 'Doux' faktisk refererer til en meget sød type champagne. Der tilføjes en lige så stor mængde sukker, som man ville tilføje til en dessertvin. Personligt, er det måske lidt for sødt til min smag, men forstår godt, hvorfor nogle kan være vilde med det.
Var dette en hjælp?
Hej alle!
Jeg kan også nikke genkendende til en oplevelse med 'Doux' champagne. Den første gang jeg smagte det, var til et onkel og tantes sølvbryllup. De havde insisteret på at have den mest luksuriøse champagne på deres store dag. Doux er virkelig sødt, men for mit vedkommende, synes jeg faktisk, det komplementerede de forskellige snacks og appetitvækkere rigtig godt - især de søde frugtbaserede dem. Det bliver nok ikke min go-to champagne desværre, men jeg forstår godt hvorfor nogle vil foretrække det, værd at give en chance især hvis man er vild med det søde!
Var dette en hjælp?
God dag til alle. Jeg husker tydeligt første gang jeg smagte en 'doux' champagne. Det var på en blind smagning arrangeret af en ven. Jeg blev helt forbløffet over, hvor sødt det var. Jeg troede i første omgang, at jeg havde drukket en dessertvin. Faktisk var det så forskelligt fra de tørre champagner jeg normalt drikker, at jeg næsten var lige ved at tænke, jeg måske skulle give det en gang mere. Jeg var dog ikke så vild med det som flere andre i denne tråd ser ud til at være, men det var bestemt en interessant oplevelse.
Var dette en hjælp?
Hej derude!
Interessant lille debat her. Personligt er jeg typisk til de mere tørre champagner, men jeg har også stiftet bekendtskab med 'Doux'. Jeg modtog en flaske som gave ved en housewarming, og jeg må indrømme, at den de får først lige skulle omstille sig til den højere sødme. Men, efter et par glas er jeg faktisk begyndt at sætte pris på det sødere alternativ, specielt som en efter middag drink eller ledsaget af dessert. Jeg kan helt forestille mig at det er et hit på nogle begivenheder, og som Casper nævnte, rigtig god sammen med frugtbaserede appetitvækkere. Hvis man generelt er til det søde, kan jeg klart anbefale 'Doux' som værd at prøve.
God nytårsaften til alle!
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg