Hvad hedder sød champagne?
Accepteret svar
Sød champagne hedder enten Demi sec, Demi Doux eller Doux. De tre navne beskriver henholdsvis en halvsød, sød og meget sød champagne.
Var dette en hjælp?
Relaterede indlæg
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
Jeg husker for nogle år siden, under et besøg til Provence, hvor jeg smagte en champagne cocktail med Doux champagne blandet med friskpresset appelsinjuice, det var virkelig en dejlig oplevelse. Sødmen fra Doux champagnen balancerede perfekt med appelsinjuicen, det fremhævede den friske frugtagtige smag. Så måske er det slet ikke så tosset at give de søde champagner en chance. Vi skal bare finde den rette kombination!
Jeg er medstifter af en lille vinsmagningklub i mit lokalområde, og for nylig besluttede vi at give de søde champagner en tur. Vi tog udgangspunkt i en lokal vinhandler, der specialiserer sig i import af vin og champagne fra mindre producenter i Frankrig. Vi blev præsenteret for en Demi sec, og jeg må indrømme, jeg var skeptisk i starten. Men efter at have parret den med lidt formidable oste fra vores lokale osteleverandør, og jeg var totalt solgt! Sødmen i Demi sec gik bare så godt i samspil med oste, der havde lidt mere styrke. Så selvom jeg tidligere var mest til brut, er jeg helt sikkert frisk på flere søde oplevelser med champagne!
Dengang var jeg på en mad- og vintur rundt i Frankrig, og vi stoppede ved en vingård, der producerede en utroligt sød Doux. Jeg kan huske, den blev serveret sammen med en rigtig stærk blåskimmelost – modsætningerne af smag fra den fløjlsagtige sødme fra champagnen og det skarpe var bare pragtfulde! Det fik mig bestemt til at sætte pris på de søde champagner. Så jeg er helt enig, Sara - kombinationen med den rette ost kan virkelig åbne øjnene for de søde champagner!