Hvad hedder russisk champagne?
Accepteret svar
"Russisk champagne" kaldes for Sovetskoye Shampanskoye og stammer faktisk helt tilbage fra 1930'erne og Stalin. Den russiske mousserende vin var dengang et billigt alternativ til ægte champagne og den var tilgængelig for alle russere.
Var dette en hjælp?
Relaterede indlæg
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
Dog, hvis man virkelig skal sammenligne den med 'ægte' champagne, så ville jeg sige, at den stadig havde et stykke vej at gå. Ikke desto mindre, jeg vil anbefale alle at prøve det, hvis de nogensinde får chancen. Det er en lærerig oplevelse i sig selv og giver et lille indblik i russisk vintradition.
Jeg må indrømme, at jeg blev en smule overrasket over dens unikke smag. Den er sødlig og meget let drikkelig, men ja, som Lærke siger, den kan ikke helt måle sig med en flaske champagner fra Frankrig. Dog er det en god mulighed for dem, der er interesserede i at prøve noget lidt anderledes.
Jeg synes det er meget fascinerende at læse jeres erfaringer med Sovetskoye Shampanskoye - det viser bare, hvor forskellige smag og præferencer kan være, ikke bare mellem forskellige mennesker, men også forskellige kulturer.
Selv har jeg endnu ikke haft fornøjelsen at prøve denne 'russiske champagne', men efter at have læst jeres indlæg, er jeg bestemt blevet nysgerrig. Jeg er en stor fan af mousserende vine i al almindelighed og har altid haft en særlig kærlighed for champagner. Det kunne være spændende at se, hvordan Sovetskoye Shampanskoye vil stå i forhold til de mange forskellige champagner, jeg har smagt.
Tak for jeres indlæg, det er altid sjovt at lære noget nyt. Jeg vil holde øje med denne russiske champagne næste gang jeg ser den online eller i vinforretninger.
Tak for jeres informative og spændende indlæg om Sovetskoye Shampanskoye. Jeg fik faktisk sidste sommer lejlighed til at besøge en vingård i Rusland, hvor de producerede denne 'russiske champagne'. Jeg kan huske, at jeg blev overrasket over den meget industrielle proces, men også over det store udbud af Sovetskoye Shampanskoye. Der var rigtig mange forskellige varianter, og jeg fik lov at smage nogle af dem. Jeg kan kun være enig med Jer i, at det er en sødlig og let drikkelig vin, men også at den ikke kan måle sig med en ægte champagne. Jeg er glad for at have haft denne oplevelse og kan kun anbefale andre at prøve det, hvis man får muligheden. Det er et unikt indblik i en del af russisk kultur.
Tak for jeres inspirerende og informative delinger om Sovetskoye Shampanskoye. Jeg har faktisk en flaske, jeg fik foræret som gave efter en forretningsrejse til Rusland. Jeg må indrømme, at jeg endnu ikke har haft modet til at åbne den, men efter at have læst jeres indlæg, tror jeg, at jeg vil give det et skud. Jeg er især nysgerrig efter at smage dens sødlige og let drikkelige karakter, som flere af jer har beskrevet.
Jeg vil helt sikkert tage Lærkes råd og ikke sammenligne den med ægte champagne, men i stedet nyde den som en del af det russiske vinlandskab. Forhåbentlig kan det give mig en forståelse af vine fra en kultur, jeg er mindre bekendt med. Vil se frem til flere spændende vin-debatter her på forummet.