Hvornår er champagne for gammel?

Katrine Kristensen Trådstarter
Reklame

Relaterede spørgsmål

Alle svar (3)

Interessant emne! Jeg har selv haft en champagnemisforståelse for et par år siden, hvor jeg fandt en flaske gemt bagerst i vinkøleskabet – den havde ligget der i omkring 7 år. Det viste sig, at den havde mistet meget af sin brus og kompleksitet, så jeg vil sige, at alderen virkelig kan have en stor indvirkning, selv om det er en højkvalitets champagne.
Var dette en hjælp?
Godt emne! Jeg kan relaterere til din oplevelse, Thomas. Dog skal det siges, at champagnens holdbarhed også afhænger af dens opbevaringsforhold.
Jeg husker en flaske Don Pérignon, jeg havde gemt for at fejre et særligt øjeblik. Da dagen kom flere år senere, viste det sig at champagnen stadig var levende og brusende, takket være konstant kølige temperaturer og mørke i vinkælderen. Så erfaringen siger mig, at opbevaringsbetingelser kan spille en lige så vigtig rolle som alder.
Var dette en hjælp?
Spændende diskussion her! Jeg kan nikke genkendende til begge jeres oplevelser, Thomas og Henrik. Jeg vil dog gerne tilføje min egen vinkel på dette emne.

Det er korrekt, at opbevaringsbetingelser har stor betydning, men det gør type af champagne også. Efter min erfaring vil vintage champagner ofte være mere holdbare end non-vintage, da de er lavet til at kunne modne over tid. Både opbevaringsforhold og valget af champagne går altså hånd i hånd, når det kommer til champagneens holdbarhed. Hvis man vil gemme en god flaske til en særlig anledning, vil jeg derfor råde til at nøje overveje disse aspekter.
Var dette en hjælp?
Kender du svaret?
Hvornår er champagne for gammel? - Besvar spørgsmålet og del din viden med andre...

Relaterede spørgsmål