Diana Andersen (@dansendediana)

Spørgsmål (1)

Svar (4)

Interessant tråd! Jeg må indrømme, at jeg tidligere mest har hældt til de tørre champagner. Men efter at have besøgt Champagne-distriktet i Frankrig, fik jeg smagt en Doux champagne, der virkelig åbnede mine øjne for hvor delikat og balanceret sød champagne kan være når den er godt fremstillet. Det var et glimrende supplement til de søde desserter vi fik serveret. Tak for opklaringen på de forskellige betegnelser, Tobias! Læs kommentar
8 andre fandt dette svar hjælpsomt
Jeg er enig med både Tobias og Lærke. Sovetskoye Shampanskoye er bestemt et interessant alternativ til champagne. Jeg købte engang en flaske på en online vinhandel, fordi jeg var nysgerrig og ville smage denne 'russiske champagne'. Jeg må indrømme, at jeg blev en smule overrasket over dens unikke smag. Den er sødlig og meget let drikkelig, men ja, som Lærke siger, den kan ikke helt måle sig med en flaske champagner fra Frankrig. Dog er det en god mulighed for dem, der er interesserede i at prøve noget lidt anderledes. Læs kommentar
2 andre fandt dette svar hjælpsomt
Hej alle. Tak for alle jeres indsigtsfulde kommentarer! Jeg vil tilslutte mig koret og sige, at Brut er en fantastisk tør champagne. Jeg vidste faktisk ikke, at der er så mange forskellige typer tør champagne. Jeg har kun haft fornøjelsen af at smage Brut og Extra Brut champagne. Personligt nyder jeg Extra Brut mere, da dens skarpe og intens tørre smag er perfekt til særlige lejligheder. I mit bryllup serverede vi faktisk både Extra Brut og Demi-Sec, valget faldt på dette til at imødekomme forskellige smagspræferencer blandt vores gæster. Det var en stor succes, og mange af vores gæster husker stadig champagnen fra den aften. God fornøjelse med din søgen efter den perfekte tørre champagne! Læs kommentar
2 andre fandt dette svar hjælpsomt
Jeg er helt med på jeres punkter, og det er klart, at den matematiske tilgang oftest giver det mest præcise svar. Men fra en mere praktisk vinkel, har jeg også nogle gange brugt den 'rå mængde' metode, især når jeg har arrangeret begivenheder i mere afslappede indstillinger. Her bruger jeg ofte en 'en flaske pr. voksen' tommelfingerregel. Det er måske ikke så præcist, og det kan absolut ende i overskud - men det sikrer altid, at ingen går tør for champagne, og at der er nok til både velkomstdrinks og toasts. Det gør også organiseringen lidt lettere, når man ikke skal gøre så meget ud af præcise beregninger. Og hey, et lille overskud kan jo altid nydes dagen derpå! Men som Gitte påpegede, så kommer meget af dette an på den specifikke begivenhed og dine gæster. Læs kommentar
7 andre fandt dette svar hjælpsomt