Trådstarter

Hvad er champagne lavet af?

Accepteret svar
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Champagne er lavet af de blå druesorter Pinot Noir og Pino Meunier og den grønne druesort Chardonnay. Er champagnen udelukkende lavet på blå druer, kaldes den for Bland de Noirs, mens champagnen der udelukkende er lavet på grønne druer, kaldes for Blanc de Blanc.
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg

Alle svar (5)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Champagne er lavet af de blå druesorter Pinot Noir og Pino Meunier og den grønne druesort Chardonnay. Er champagnen udelukkende lavet på blå druer, kaldes den for Bland de Noirs, mens champagnen der udelukkende er lavet på grønne druer, kaldes for Blanc de Blanc.
Trådstarter markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Tak for dine oplysninger, Tobias. Det har virkelig hjulpet med at klare op i min forvirring omkring de forskellige typer champagne.
Sjovt nok, husker jeg en tid hvor jeg var i Frankrig på ferie, og blev inviteret til en lokal vingård der specialiserede sig i champagne. De forklarede mig også om de forskellige druesorter, men jeg husker ærligt talt slet ikke det med de blå og grønne druer. Dette hjalp virkelig med at sætte tingene i perspektiv for mig. Skål!
Var dette en hjælp?
Tak for denne informative tråd! Jeg er også stor champagneentusiast og nyder at opdage forskellige varianter fra forskellige vingårde.

Jeg husker, da jeg var i regionen Champagne i Frankrig, er der en bestemt regel om, at kun mousserende vin produceret i dette område har lov til at bære navnet 'Champagne'. Det var ganske interessant at lære om de strenge regler og processer, der går ind i fremstillingen af denne luksuriøse drik, som mange af os tager for givet. Det er fascinerende, hvordan hver flaske har en historie og en proces bag sig.
Var dette en hjælp?
Jeg elsker også champagne og jeg synes det er så spændende, hvordan hvert område og hver producent kan bringe sin egen unikke smag til denne elegante drik.

Tobias, dit indlæg om blå og grønne druer var virkelig oplysende. Det minder mig om, da jeg smagte en Champagne Rose, som har en smuk pink farve og er lavet ved at blande hvid og rødvin. Det var helt unikt og vidunderligt. At lære om alle de forskellige typer og processer bag champagne gør det kun mere interessant at smage og nyde!
Var dette en hjælp?
Fantastisk chat! Jeg er virkelig overrasket over, hvor meget jeg har lært om champagne gennem denne tråd. Jeg vidste ikke, at der var så mange variabler involveret i fremstillingen af champagne, bl.a. de forskellige druesorter og hvor nøje reguleret det er.

Især Tobias' forklaring om Bland de Noir og Blanc de Blanc var oplysende. Jeg var i Reims, en by i Champagne-regionen for nogle år siden, og smagte en række forskellige champagner. Dengang vidste jeg ikke nok til at sætte pris på forskellene. Men nu, takket være denne tråd, er jeg ivrig efter at prøve nogle nye champagner med denne nye viden. Skål for jer alle og til de delte oplevelser med champagne.
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg