Trådstarter

Hvorfor bliver man hurtigere fuld af champagne?

Accepteret svar
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Man bliver hurtigere fuld af champagne på grund af boblerne i den mousserende vin. Boblerne får alkoholen til at stige lige til hovedet, da de accelerer optagelsen i mavesækken. Champagne gør dig altså hurtigere beruset end eksempelvis rødvin og hvidvin.
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg

Alle svar (6)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Man bliver hurtigere fuld af champagne på grund af boblerne i den mousserende vin. Boblerne får alkoholen til at stige lige til hovedet, da de accelerer optagelsen i mavesækken. Champagne gør dig altså hurtigere beruset end eksempelvis rødvin og hvidvin.
Trådstarter markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Det er interessant, hvad du skriver, Tobias. I mine oplevesler har jeg også bemærket, at jeg tenderer til at blive hurtigere fuld af champagne i forhold til andre alkoholiske drikke.
Ofte har det også været ved festlige lejligheder, hvor stemningen og min begejstring kan have spillet ind. Så måske det også handler om situationen og stemningen, der kan påvirke vores oplevelse af rusen. Det er et spændende emne at dykke ned i.
Var dette en hjælp?
Interessante pointer I bringer op i denne diskussion.
I min erfaring har jeg altid oplevet en hurtigere rus fra champagne, og det sjove er, at indtil jeg læste jeres kommentarer, havde jeg ikke rigtig tænkt over hvorfor. Jeg kan godt forstå den videnskabelige forklaring fra Tobias omkring bobler, og Isabels sociale og psykologiske aspekt giver også god mening.

Sidst jeg drak champagne, var til nytårsaften, og jeg blev også ret hurtig fuld. Jeg troede blot, jeg havde drukket for meget for hurtigt. Men boblerne og stemningen kan godt have haft en indflydelse. Tak for at give mig noget at tænke over næste gang jeg har en flaske champagne i hånden.
Var dette en hjælp?
Meget spændende tråd, alle sammen! Jeg har også oplevet, at alkoholens effekt forekommer stærkere, når jeg drikker champagne.

Jeg har også læst om en undersøgelse, der bekræfter, at boblerne i champagne faktisk kan gøre os mere berusede. Dette skyldes også, at det høje sukkerindhold i champagne kan få blodsukkeret til at stige hurtigere, hvilket igen kan intensivere følelsen af beruselse. Så det er ikke kun boblerne, men også sukkeret, der spiller en rolle her. Tak, Tobias, for at belyse dette fascinerende emne! For mit vedkommende vil jeg dog bestemt ikke holde op med at nyde en god flaske champagne, selv om jeg nu ved, at jeg måske bliver lidt mere beruset end forventet.
Var dette en hjælp?
Interessant debat, alle sammen! Jeg er helt enig med jer i, at champagne synes at få beruselsen til at indtræffe hurtigere.

Dog vil jeg tilføje, at sprudlende drikke som champagne ofte bliver drukket ud af fløjteformede glas, hvor boblerne har længere vej til toppen, hvilket giver en større overflade for alkoholen til at fordampe fra. Denne fordampede alkohol inhaleres så, hvilket yderligere kan intensivere effekten. Det er værd at huske på, næste gang man skåler med et glas champagne.
Var dette en hjælp?
Intriganten emnediskussion, alle sammen! Jeg har altid været en stor fan af champagne, særligt til nytår og andre festlige lejligheder. Jeg må indrømme, at jeg ikke har bemærket, at champagnen påvirker mig hurtigere, men det er helt sikkert noget, jeg vil tage højde for fremover.

Det er interessant det, Magnus pointerer omkring de fløjteformede champagne-glas og alkoholens fordampning. Næste gang jeg tager en tår champagne, vil jeg måske være lidt mere opmærksom på boblerne og sukkerindholdet, som Henrik nævnte - ekstremt fascinerende! Desuden tror jeg fuldt og fast på Isabels pointe om, at stemningen og situationen også kan være en stor faktor i hastigheden af beruselse. Det er sandelig nogle faktorer, jeg vil tage med mig videre i min champagne-nydelse!
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg