Hvad er forskellen på champagne og cremant?
Accepteret svar
Forskellen på champagne og crémant er smagen og deres oprindelse. Crémant er lidt lettere i smagen og kan komme fra alle vindistrikter i Frankrig, hvor champagne udelukkende er fra Champagne-regionen i Frankrig.
Du får dog med begge vine gode bobler, og de fremstilles begge ved den samme, traditionelle champagne-metode, hvor andengæringen i flasken skaber boblerne efter propning.
Jeg vil dog sige, at netop crémant-vine er noget af det tætteste, man kommer på champagne smagsmæssigt, hvis man ikke vil bruge helt så mange penge, men ønsker en smag i retning af champagne.
Du får dog med begge vine gode bobler, og de fremstilles begge ved den samme, traditionelle champagne-metode, hvor andengæringen i flasken skaber boblerne efter propning.
Jeg vil dog sige, at netop crémant-vine er noget af det tætteste, man kommer på champagne smagsmæssigt, hvis man ikke vil bruge helt så mange penge, men ønsker en smag i retning af champagne.
Var dette en hjælp?
Relaterede indlæg
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
Du får dog med begge vine gode bobler, og de fremstilles begge ved den samme, traditionelle champagne-metode, hvor andengæringen i flasken skaber boblerne efter propning.
Jeg vil dog sige, at netop crémant-vine er noget af det tætteste, man kommer på champagne smagsmæssigt, hvis man ikke vil bruge helt så mange penge, men ønsker en smag i retning af champagne.
Cremant tilbød til gengæld en fremragende værdi og en rigtig god dybde i smagen, som var helt perfekt til den hyggelige familiefest, vi holdt sidste år. Begge har deres charme og i min bog er cremant et fantastisk alternativ, når man leder efter noget festligt uden at skulle bruge en formue.
For eksempel er en Crémant de Bourgogne ofte mere frugtrig og blød, grundet den større andel af Pinot Noir-druer, hvorimod en Crémant d’Alsace, som jeg selv har stor forkærlighed for, er knap så fyldig, men fantastisk frisk og livlig. Så selv inden for crémant-kategorien er der rig mulighed for at finde en vin, der matcher dine præferencer, hvad smagen angår.
Jeg har blandt andet bemærket, at crémant ofte har en mere rund og blød mundfølelse, som jeg tilskriver de ofte lidt lavere syreniveauer sammenlignet med champagne. Ikke at det er en negativ ting – snarere tværtimod – det gør bare drikken en anelse mindre skarp. Denne rundhed gør crémant til en super ledsager til blødere oste som brie og camembert, hvor champagne ofte vil være bedre til skarpere oste. Så for mig handler det om smagskombinationer, og hvilken vin, der har den bedste effekt på måltidet.
Jeg har længe været fan af den mere dybdegående smag i en god crémant, og jeg husker, hvordan jeg for første gang blev præsenteret for denne skønne vin på en vingård i Frankrig. Det var intet mindre end en åbenbaring. Så for min del, vil jeg altid anbefale en crémant til dem, der søger et godt alternativ til champagne - både prismæssigt og smagsmæssigt. Crémant har i sandhed også sin egen charme.