Hvad er forskellen på SEC og semi sec?
Accepteret svar
Forskellen på Sec og Semi-sec er mængden af indeholdt sukker. Sec har 17 - 32 g/l og Semi-sec har 32 - 50 g/l, og de betegnes henholdsvis som værende halvtør og halvsød. Semi-sec kaldes også for Demi-sec.
Var dette en hjælp?
Relaterede indlæg
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
Tobias har helt ret i sin forklaring, men vil tilføje, at smagen afhænger meget af vinens kvalitet og druetype. Jeg har smagt en semi-sec champagne, der ikke var alt for sød, fordi syren balancerede sukkeret. Det var en dejlig oplevelse. Håber det hjælper!
Jeg er enig med Tobias og René, men jeg vil også gerne tilføje, at ikke kun mængden af sukker, men også vineproducentens fortolkning kan variere betydningen af Sec og Semi-sec. Nogle producenter markedsfører deres vine som Semi-sec, selvom de måske er mere mod den søde side. Så det er altid en god idé at undersøge lidt mere om specifikke vine, før du køber dem. Vin er en videnskab for sig! :)
For et par år siden besøgte jeg en vingård i Frankrig, hvor vi fik en grundig rundvisning og uddybende forklaring om vinproduktion. Her lærte jeg netop om betegnelserne 'sec' og 'semi-sec' og deres betydning i forhold til vinens sødme. Man kan virkelig smage forskellen, når man får dem serveret side om side. Siden den dag har jeg altid kigget efter disse betegnelser, når jeg køber vin. De gør det virkelig nemmere at vælge den rigtige vin, baseret på personlig præference og måltid. Helt enig i din pointe, Jens, vin er virkelig en videnskab for sig!
Efter at have læst jeres kloge indlæg, kan jeg nu begynde at spore hvilken type vin jeg foretrækker. Personligt har jeg altid elsket søde vine, men har haft svært ved at finde ud af, hvilke vine der var sødere end andre. Med denne information kan jeg nu begynde at eksperimentere mere bevidst. Stor tak til alle for jeres bidrag.