Trådstarter

Hvad er forskellen på SEC og semi sec?

Accepteret svar
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Forskellen på Sec og Semi-sec er mængden af indeholdt sukker. Sec har 17 - 32 g/l og Semi-sec har 32 - 50 g/l, og de betegnes henholdsvis som værende halvtør og halvsød. Semi-sec kaldes også for Demi-sec.
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg

Alle svar (5)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Forskellen på Sec og Semi-sec er mængden af indeholdt sukker. Sec har 17 - 32 g/l og Semi-sec har 32 - 50 g/l, og de betegnes henholdsvis som værende halvtør og halvsød. Semi-sec kaldes også for Demi-sec.
Trådstarter markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej alle, jeg har også været lidt forvirret over disse betegnelser i fortiden, men fandt ud af det gennem vinprøvning.
Tobias har helt ret i sin forklaring, men vil tilføje, at smagen afhænger meget af vinens kvalitet og druetype. Jeg har smagt en semi-sec champagne, der ikke var alt for sød, fordi syren balancerede sukkeret. Det var en dejlig oplevelse. Håber det hjælper!
Var dette en hjælp?
Hej, jeg synes, det er et spændende emne at diskutere om. Jeg har personligt lært disse betegnelser gennem min vinelskers karriere, og det har gjort det meget lettere at navigere i vinverdenen.

Jeg er enig med Tobias og René, men jeg vil også gerne tilføje, at ikke kun mængden af sukker, men også vineproducentens fortolkning kan variere betydningen af Sec og Semi-sec. Nogle producenter markedsfører deres vine som Semi-sec, selvom de måske er mere mod den søde side. Så det er altid en god idé at undersøge lidt mere om specifikke vine, før du køber dem. Vin er en videnskab for sig! :)
Var dette en hjælp?
Hej med jer, utrolig spændende tråd! Jeg har også en lille anekdote om betegnelserne 'sec' og 'semi-sec'.

For et par år siden besøgte jeg en vingård i Frankrig, hvor vi fik en grundig rundvisning og uddybende forklaring om vinproduktion. Her lærte jeg netop om betegnelserne 'sec' og 'semi-sec' og deres betydning i forhold til vinens sødme. Man kan virkelig smage forskellen, når man får dem serveret side om side. Siden den dag har jeg altid kigget efter disse betegnelser, når jeg køber vin. De gør det virkelig nemmere at vælge den rigtige vin, baseret på personlig præference og måltid. Helt enig i din pointe, Jens, vin er virkelig en videnskab for sig!
Var dette en hjælp?
Hej alle sammen, jeg finder denne tråd meget informativ! Jeg har længe interesseret mig for vin men er altid blevet forvirret over betegnelserne 'Sec' og 'Semi-sec'.

Efter at have læst jeres kloge indlæg, kan jeg nu begynde at spore hvilken type vin jeg foretrækker. Personligt har jeg altid elsket søde vine, men har haft svært ved at finde ud af, hvilke vine der var sødere end andre. Med denne information kan jeg nu begynde at eksperimentere mere bevidst. Stor tak til alle for jeres bidrag.
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg