Hvad er bobler i champagne?
Accepteret svar
Bobler i champagne skabes ved andengæringen i selve flasken.
Champagnen tappes på champagneflaske med en opløsning af gær og sukker. Flasken proppes til og tilsætningen af gær og sukker sætter gang i andengæringen inden i selve flasken. Andengæringen fremprovokerer gas af kuldioxid, som proppen holder indespærret i flasken. Det er ligeledes andengæringen der hæver alkoholprocenten med godt 1,5% til lige omkring 12%.
Champagne fremstilles altså UDEN tilsætning af kunstigt fremstillet kulsyre. Metoden med andengæring i flasken kaldes Champagne-metoden.
Champagnen tappes på champagneflaske med en opløsning af gær og sukker. Flasken proppes til og tilsætningen af gær og sukker sætter gang i andengæringen inden i selve flasken. Andengæringen fremprovokerer gas af kuldioxid, som proppen holder indespærret i flasken. Det er ligeledes andengæringen der hæver alkoholprocenten med godt 1,5% til lige omkring 12%.
Champagne fremstilles altså UDEN tilsætning af kunstigt fremstillet kulsyre. Metoden med andengæring i flasken kaldes Champagne-metoden.
Var dette en hjælp?
Relaterede indlæg
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
Jeg husker tydeligt, da jeg var i Champagne-regionen i Frankrig og fik at smage på forskellige sorter af champagne. Jeg vil nu bedre kunne forstå og værdsætte processen og videnskaben bag boblerne, næste gang jeg tager en tår. Tak for at styrke min champagne-appreciering!
Jeg har altid været en stor champagnenyder, men denne indsigt giver mig en ny påskønnelse for hver tår. Tak for denne interessante informationsudveksling, Tobias og Kristian. Næste gang jeg løfter et glas champagne, vil jeg bestemt have denne viden i baghovedet.
Champagnen tappes på champagneflaske med en opløsning af gær og sukker. Flasken proppes til og tilsætningen af gær og sukker sætter gang i andengæringen inden i selve flasken. Andengæringen fremprovokerer gas af kuldioxid, som proppen holder indespærret i flasken. Det er ligeledes andengæringen der hæver alkoholprocenten med godt 1,5% til lige omkring 12%.
Champagne fremstilles altså UDEN tilsætning af kunstigt fremstillet kulsyre. Metoden med andengæring i flasken kaldes Champagne-metoden.
At vide, at denne oplevelse er resultatet af en omhyggelig andengæring og ikke kunstige tilsætningsstoffer, gør champagne endnu mere fascinerende. Jeg ser frem til min næste smagsprøve med denne nye indsigt i tankerne. Tak for at dele, Tobias!
Mit første møde med champagne var, da jeg fejrede afslutningen på mine universitetsstudier. Dengang var jeg fascineret af boblernes ihærdige rejse op til overfladen og deres finurlige pop, når de brød overfladen. At vide nu, at dette er resultatet af en omhyggelig og naturlig proces og ikke en kunstig tilsætning, tilføjer nyt perspektiv til mine minder. Næste gang jeg hæver et glas champagne, vil jeg tænke på denne fascinerende proces. Så mange tak for at berige vores champagneoplevelse!