Trådstarter

Hvad er bobler i champagne?

Accepteret svar
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Bobler i champagne skabes ved andengæringen i selve flasken.

Champagnen tappes på champagneflaske med en opløsning af gær og sukker. Flasken proppes til og tilsætningen af gær og sukker sætter gang i andengæringen inden i selve flasken. Andengæringen fremprovokerer gas af kuldioxid, som proppen holder indespærret i flasken. Det er ligeledes andengæringen der hæver alkoholprocenten med godt 1,5% til lige omkring 12%.

Champagne fremstilles altså UDEN tilsætning af kunstigt fremstillet kulsyre. Metoden med andengæring i flasken kaldes Champagne-metoden.
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg

Alle svar (5)

Tobias, mange tak for din informative uddybning. Jeg elsker champagne og har altid fundet boblerne tiltalende og karakteristiske, men har aldrig dykket ned i, hvorfor de er der i første omgang. Det er interessant at lære, at de opstår som følge af andengæringen og ikke er tilsat kunstigt.

Jeg husker tydeligt, da jeg var i Champagne-regionen i Frankrig og fik at smage på forskellige sorter af champagne. Jeg vil nu bedre kunne forstå og værdsætte processen og videnskaben bag boblerne, næste gang jeg tager en tår. Tak for at styrke min champagne-appreciering!
Var dette en hjælp?
Jeg må indrømme, at jeg også altid har tænkt, at boblerne i champagne var tilsat kunstigt. Det er både spændende og utroligt at opdage, at de opstår som følge af den naturlige proces ved andengæringen.

Jeg har altid været en stor champagnenyder, men denne indsigt giver mig en ny påskønnelse for hver tår. Tak for denne interessante informationsudveksling, Tobias og Kristian. Næste gang jeg løfter et glas champagne, vil jeg bestemt have denne viden i baghovedet.
Var dette en hjælp?
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Bobler i champagne skabes ved andengæringen i selve flasken.

Champagnen tappes på champagneflaske med en opløsning af gær og sukker. Flasken proppes til og tilsætningen af gær og sukker sætter gang i andengæringen inden i selve flasken. Andengæringen fremprovokerer gas af kuldioxid, som proppen holder indespærret i flasken. Det er ligeledes andengæringen der hæver alkoholprocenten med godt 1,5% til lige omkring 12%.

Champagne fremstilles altså UDEN tilsætning af kunstigt fremstillet kulsyre. Metoden med andengæring i flasken kaldes Champagne-metoden.
Trådstarter markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Spændende at lære om denne naturlige proces bag boblerne i champagne, Tobias! Jeg har altid forbundet boblerne med fest og fejring, men vidste slet ikke om den videnskabelige forklaring bag. Det får mig til at tænke på min første smag af champagne, en særlig højtidelig lejlighed, og hvor boblernes pirrende fornemmelse på tungen bidrog til den festlige stemning.

At vide, at denne oplevelse er resultatet af en omhyggelig andengæring og ikke kunstige tilsætningsstoffer, gør champagne endnu mere fascinerende. Jeg ser frem til min næste smagsprøve med denne nye indsigt i tankerne. Tak for at dele, Tobias!
Var dette en hjælp?
Dette er virkelig en øjenåbner, Tobias, tak for den informative forklaring om boblernes oprindelse i champagne. Jeg har altid haft en forkærlighed for champagne, men denne baggrundsviden giver mig en helt ny dimension af påskønnelse.

Mit første møde med champagne var, da jeg fejrede afslutningen på mine universitetsstudier. Dengang var jeg fascineret af boblernes ihærdige rejse op til overfladen og deres finurlige pop, når de brød overfladen. At vide nu, at dette er resultatet af en omhyggelig og naturlig proces og ikke en kunstig tilsætning, tilføjer nyt perspektiv til mine minder. Næste gang jeg hæver et glas champagne, vil jeg tænke på denne fascinerende proces. Så mange tak for at berige vores champagneoplevelse!
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg