Hvad smager champagne af?

Lars Nielsen Trådstarter
Accepteret svar
Tobias H. Rasmussen
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Champagne smager af en kompleks blanding af smagsnoter. Unge champagner har ofte friske, sprøde noter af grønne æbler, især dem baseret på Chardonnay-druen. Med alderen udvikler smagen sig til mere modne æbletoner, tørrede eller konfiterede stenfrugter som fersken, pære og abrikos. Champagner domineret af Pinot-druer præges af tungere, mørkere frugter og røde bær. Nogle champagner udvikler med tiden et toastet, røget præg. Smagen varierer også i sødme, fylde og syre, og eftersmagen kan indikere vinens kvalitet – jo længere eftersmag, des bedre vin.

Glasset du drikker champagnen af har også en stor betydning for smagen.
Var dette en hjælp?
Reklame

Relaterede spørgsmål

Alle svar (3)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Champagne smager af en kompleks blanding af smagsnoter. Unge champagner har ofte friske, sprøde noter af grønne æbler, især dem baseret på Chardonnay-druen. Med alderen udvikler smagen sig til mere modne æbletoner, tørrede eller konfiterede stenfrugter som fersken, pære og abrikos. Champagner domineret af Pinot-druer præges af tungere, mørkere frugter og røde bær. Nogle champagner udvikler med tiden et toastet, røget præg. Smagen varierer også i sødme, fylde og syre, og eftersmagen kan indikere vinens kvalitet – jo længere eftersmag, des bedre vin.

Glasset du drikker champagnen af har også en stor betydning for smagen.
Trådstarter Lars Nielsen markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Jeg er helt enig med Tobias' beskrivelse af champagnens smagsnoter. For mig personligt er boblerne også en central del af oplevelsen. Jeg elsker, hvordan de kildrer tungen og næsen og løfter sprødheden i den grønne æble- og citrus-smag, især i en god Blanc de Blancs.

Desuden, noget jeg synes er fascinerende ved champagne er dets evne til at modne og ændre smag over tid. Jeg havde engang fornøjelsen af at smage en flaske fra 90'erne, og det var nærmest som en helt anden drik med dens dybere, ristede karakter, kompleksitet og langvarige eftersmag. Det var en virkelig mindeværdig oplevelse.
Var dette en hjælp?
Godt indlæg Tobias og Emilie, jeg nyder virkelig at læse om jeres forskelligheder og sammenligninger i smagsoplevelsen. Jeg deler absolut jeres begejstring for champagnens komplekse smagsnoter.

Noget jeg selv har bemærket ved champagne, er hvordan temperaturen kan påvirke smagen. Jeg har oplevet, at hvis champagnen er for kold, kan det dæmpe nogle af de finere nuancer og gøre champagnen mere ensidig i smagen. Hvis man derimod serverer den ved en lidt højere temperatur (ikke for varm selvfølgelig), får man en mere afrundet og kompleks smagsoplevelse. Dette er dog kun min personlige smag og det kan være anderledes for andre. Skål og god fornøjelse med jeres næste glas champagne!
Var dette en hjælp?
Kender du svaret?
Hvad smager champagne af? - Besvar spørgsmålet og del din viden med andre...

Relaterede spørgsmål