Trådstarter

Hvilke druer er der i champagne?

Accepteret svar
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Til champagne er der som oftest anvendt druerne Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Der er dog i alt 7 tilladte druesorter, der rent faktisk må dyrkes i Champagne-regionen i Frankrig og bruges til champagne.

Jeg må dog nok indrømme, at det er utrolig længe siden, at jeg selv er stødt på disse sjældnere druesorter i Champagne. De sidste 4 druer er Pinot Blanc, Fromonteau Gris, Petit Meslier og Arbane. Som jeg husker det fra min sidste champagnesmagning, så udgør champagne på druesorterne Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier også 99% af produktionen...
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg

Alle svar (5)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Til champagne er der som oftest anvendt druerne Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Der er dog i alt 7 tilladte druesorter, der rent faktisk må dyrkes i Champagne-regionen i Frankrig og bruges til champagne.

Jeg må dog nok indrømme, at det er utrolig længe siden, at jeg selv er stødt på disse sjældnere druesorter i Champagne. De sidste 4 druer er Pinot Blanc, Fromonteau Gris, Petit Meslier og Arbane. Som jeg husker det fra min sidste champagnesmagning, så udgør champagne på druesorterne Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier også 99% af produktionen...
Trådstarter markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej alle sammen,
Tak Tobias for dine detaljerede oplysninger om forskellige druesorter brugt i champagne. Jeg forstår, at tre hoveddruesorter udgør størstedelen af produktionen og det ville bestemt være interessant at have en smag af de sjældnere sorter hvis man får chancen. Personligt har jeg været til flere champagnesmagninger og har fundet ud af, at jeg har en forkærlighed for champagner baseret på Chardonnay-druen. De har en elegance og finesse, som jeg virkelig sætter pris på. Har nogle af jer også en favorit blandt disse druesorter?
Var dette en hjælp?
Hej Dennis og Tobias,
Tak for jeres delte indsigt, jeg har altid blevet fascineret af subtiliteten af ​​champagne og kompleksiteten af dens produktion. Ligesom Dennis, har jeg også en forkærlighed for Chardonnay-drevet champagne. Denne druesort har egenskaben at give champagne dens berømte sprødhed og elegance. Men jeg må sige, jeg har for nylig haft lejlighed til at smage en Champagne baseret på druen Pinot Noir, og der oplevede jeg en lidt dybere og mere robust smag profil. Selvom jeg generelt har en præference for Chardonnay, fandt jeg denne oplevelse utrolig spændende, da det gav mig en ny forståelse for vinens kompleksitet. Jeg er glad for at være en del af dette forum, hvor jeg kan lære mere om emnet og dele mine personlige erfaringer med jer alle.
Var dette en hjælp?
Hej alle,
Interessante punkter Tobias, Dennis og Jakob. Selv er jeg stor fan af Pinot Meunier-drevet champagne. Jeg finder at den giver en dejlig rundhed og lidt mere frugtagtige nuancer, som jeg personligt elsker. Jeg har ofte fået at vide, at denne drue er lidt undervurderet i champagne verdenen, men jeg synes virkelig, den kan bidrage med en unik charme. Det er altid spændende at udforske de mindre almindelige druer og hvordan de påvirker champagnens overordnede smagsprofil. Ser frem til at lære mere fra denne tråd og dele flere champagne-oplevelser med jer.
Var dette en hjælp?
Hej alle,
Denne tråd har virkelig fanget min interesse, tak for at dele jeres viden om druerne i champagne! Jeg har selv kun ganske nyligt begyndt at dykke ned i champagnens verden, og jeg er meget interesseret i at forstå mere om forskellene mellem de forskellige druesorter. Min til dato bedste oplevelse har været med en flaske champagner lavet på primært Pinot Noir, som Jakob også nævnte. Den havde en dyb og fyldig smag, som jeg personligt var meget til. Det var ret overraskende for mig, idet jeg generelt foretrækker lette og sprøde vine. Jeg ville elske at høre jeres anbefalinger til champagner baseret på de sjældnere druesorter, som Tobias oprindeligt nævnte. Skål i champagne!
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg