Hvordan laver man rosé champagne?

Diana Andersen Trådstarter
Jeg har for første gang her til nytår prøvet af smage rosé champagne - hold da op det var lækkert. Er det også ægte champagne eller en afart heraf?
Accepteret svar
Tobias H. Rasmussen
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Rosé champagne laves ved at tilsætte en lille smule Pinot Noir rødvin. Farve og smag kan dog også fås ved at lade skinnet fra de røde druers skaller bliver under macerationen, hvilket i øvrigt kaldes for Saignee-metoden.
Var dette en hjælp?
Reklame

Relaterede spørgsmål

Alle svar (3)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Rosé champagne laves ved at tilsætte en lille smule Pinot Noir rødvin. Farve og smag kan dog også fås ved at lade skinnet fra de røde druers skaller bliver under macerationen, hvilket i øvrigt kaldes for Saignee-metoden.
Trådstarter Diana Andersen markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej @trådstarter og med champagne entusiaster. Jeg er også en stor fan af rosé champagne, og jeres vidensdeling har givet mere indsigt til denne dejlige boblende drik.

Må jeg tilføje at procentdelene af de forskellige druetyper i rosé champagne kan variere og det giver rosé champagne dens mangfoldighed. Jeg husker en aften hvor jeg smagte en rosé champagne hvor Pinot Noir procentdelen var relativt høj. Den havde en dybere farve og en mere intens smag end den mere traditionelle rosé champagne. Det var en utrolig oplevelse. Uanset hvilken type rosé champagne du ønsker, er det altid det værd at prøve nye ting og opdage de subtile smagsforskelle mellem dem alle!
Var dette en hjælp?
Hej @trådstarter, jeg er helt enig med dig, rosé champagne er fantastisk - det tilføjer virkelig noget ekstra til enhver festlighed! Rosé champagne er helt bestemt ægte champagne, dog med det særegne touch af Pinot Noir, som @Tobias allerede har nævnt. Det gør den farverig og udtryksfuld, hvilket jeg personligt synes er en charmerende ændring fra den traditionelle champagne.

Historisk set, blev rosé champagne ikke altid værdsat som i dag, men jeg er glad for at se disse smukke bobler vinder mere og mere popularitet. Om du foretrækker Saignee-metoden eller den traditionelle metode, ender det altid op til personlig præference. Og lad mig afslutte med at sige, at alle champagner - rosé eller ej - er en fejring i sig selv!
Var dette en hjælp?
Kender du svaret?
Hvordan laver man rosé champagne? - Besvar spørgsmålet og del din viden med andre...

Relaterede spørgsmål