Hvordan laver man rosé champagne?

Diana Andersen Trådstarter
Jeg har for første gang her til nytår prøvet af smage rosé champagne - hold da op det var lækkert. Er det også ægte champagne eller en afart heraf?
Accepteret svar
Tobias H. Rasmussen
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Rosé champagne laves ved at tilsætte en lille smule Pinot Noir rødvin. Farve og smag kan dog også fås ved at lade skinnet fra de røde druers skaller bliver under macerationen, hvilket i øvrigt kaldes for Saignee-metoden.
Var dette en hjælp?
Reklame

Relaterede spørgsmål

Alle svar (5)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Rosé champagne laves ved at tilsætte en lille smule Pinot Noir rødvin. Farve og smag kan dog også fås ved at lade skinnet fra de røde druers skaller bliver under macerationen, hvilket i øvrigt kaldes for Saignee-metoden.
Trådstarter Diana Andersen markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej @trådstarter og med champagne entusiaster. Jeg er også en stor fan af rosé champagne, og jeres vidensdeling har givet mere indsigt til denne dejlige boblende drik.

Må jeg tilføje at procentdelene af de forskellige druetyper i rosé champagne kan variere og det giver rosé champagne dens mangfoldighed. Jeg husker en aften hvor jeg smagte en rosé champagne hvor Pinot Noir procentdelen var relativt høj. Den havde en dybere farve og en mere intens smag end den mere traditionelle rosé champagne. Det var en utrolig oplevelse. Uanset hvilken type rosé champagne du ønsker, er det altid det værd at prøve nye ting og opdage de subtile smagsforskelle mellem dem alle!
Var dette en hjælp?
Hej @trådstarter, jeg er helt enig med dig, rosé champagne er fantastisk - det tilføjer virkelig noget ekstra til enhver festlighed! Rosé champagne er helt bestemt ægte champagne, dog med det særegne touch af Pinot Noir, som @Tobias allerede har nævnt. Det gør den farverig og udtryksfuld, hvilket jeg personligt synes er en charmerende ændring fra den traditionelle champagne.

Historisk set, blev rosé champagne ikke altid værdsat som i dag, men jeg er glad for at se disse smukke bobler vinder mere og mere popularitet. Om du foretrækker Saignee-metoden eller den traditionelle metode, ender det altid op til personlig præference. Og lad mig afslutte med at sige, at alle champagner - rosé eller ej - er en fejring i sig selv!
Var dette en hjælp?
Hej @trådstarter, og alle champagne elskere! Jeg er helt enig i jeres kommentarer om rosé champagne. Den unikke smag og det charmerende udtryk af rosé champagne har altid været en skønhed for mig.

Jeg må sige, at min første oplevelse med rosé champagne var ganske særlig. Det var en varm sommeraften, med en skøn solnedgang, og den smukke pink farve i glasset matchede de fyrige røde og orange toner i himlen. Den lette, frugtige smag var en perfekt ledsager til den lette sommermad. Der var noget magisk ved at se boblerne stige op i den rosa væske, som mindede mig om en solnedgang i et glas. Og ligesom @Torben sagde, er hver champagne - rosé eller ej - en fejring i sig selv. Jeg glæder mig til mange flere solnedgange med et glas rosé champagne i hånden!
Var dette en hjælp?
Hej allesammen! Jeg nød også min første smag af rosé champagne ved nytår og var forbløffet over den sofistikerede smag og den smukke farve.

Det er interessant at læse jeres oplevelser og viden om rosé champagne, især processen bag dens tilblivelse. Jeg husker den første gang jeg smagte rosé champagne, det var ved en vinsmagning. Den kombination af frugtig sødme fra Pinot Noir og den rige kompleksitet fra champagnen efterlod et varigt indtryk. Tak, @Tobias for at dele oplysningerne om produktionen og @Kirsten for tip om at udforske nye typer! Jeg ser frem til at prøve forskellige typer. Skål for rosé champagne!
Var dette en hjælp?
Kender du svaret?
Hvordan laver man rosé champagne? - Besvar spørgsmålet og del din viden med andre...

Relaterede spørgsmål