Trådstarter

Er cava champagne?

Accepteret svar
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Cava er ikke champagne, men derimod mousserende vin fra Spanien. Cava er dog lavet på den traditionelle Champagne-metode, hvor andengæringen sker i flasken. Størstedelen af den spanske Cava kommer fra Penedès i Catalonien og er lavet på én eller flere af vindruerne Macabeo, Parellada og Xarel-lo.
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg

Alle svar (5)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Cava er ikke champagne, men derimod mousserende vin fra Spanien. Cava er dog lavet på den traditionelle Champagne-metode, hvor andengæringen sker i flasken. Størstedelen af den spanske Cava kommer fra Penedès i Catalonien og er lavet på én eller flere af vindruerne Macabeo, Parellada og Xarel-lo.
Trådstarter markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej alle sammen! Jeg vil bare lige give Tobias ret her. Cava er helt sikkert ikke Champagne, men det kan dog være et godt alternativ hvis man ønsker bobler uden at betale Champagne-priser.

Jeg havde sidste sommer muligheden for at besøge Catalonien, og fik lov til at smage på nogle af de forskellige Cava'er. Jeg kan varmt anbefale det. Det er en fantastisk oplevelse at smage de lokale mousserende vine, og de kan sagtens måle sig med Champagne! Hvad er jeres erfaringer?
Var dette en hjælp?
Hej alle! Jeg er helt enig med jer begge - cava er et fantastisk alternativ til champagne, især hvis man er på udkig efter noget lidt mere prisvenligt. Xarel-lo er min favoritdruva i cava, den tilføjer en dejlig kompleksitet og lidt vægt, som jeg synes kan konkurrere med mange champagner.

Jeg havde også fornøjelsen af at besøge det smukke Baskerland sidste efterår, hvor jeg smagte en mousserende vin kaldet Txakoli. Det er en anden spændende spansk boble, der er lidt mindre kendt herhjemme, men absolut værd at prøve hvis man får chancen!
Var dette en hjælp?
Hej Alle! Det er sådan en fornøjelse at læse jeres oplevelser og vinkundskab. Jeg er også en stor fan af Cava, og jeg synes, det er en skam, at det nogle gange har ry for blot at være 'spansk champagne'.

Jeg husker for et par år tilbage, hvor jeg deltog i en blind vinsmagning. Vi blev præsenteret med en bred vifte af bobler, fra prosecco til champagne, og til min store overraskelse, var det en Cava der imponerede mig mest! Det var fra en mindre producent i Sant Sadurni d'Anoia, der fokuserede på økologisk dyrkning. Så jeg vil også kraftigt opfordre alle til at prøve en Cava, hvis I får chancen. Skål!
Var dette en hjælp?
Hej Alle! Jeg elsker at læse om jeres erfaringer og anbefalinger omkring Cava. Jeg kan ikke være mere enig, at det er en fremragende mousserende vin, der nemt kan konkurrere med mange champagner, både på smag og pris.

Selv foretrækker jeg Cava ved særlige lejligheder, og oplever at mange af mine gæster ikke engang kan skelne mellem de to. Bisol Crede Prosecco Superiore er én jeg altid har i huset - skønne bobler og forfriskende smag, uden at tømme pengepungen. Husk også, at der er mousserende vine overalt i verden, som alle har deres uniqe karakteristika. Så ud og udforsk verden af bobler! Skål!
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg