Trådstarter

Hvad er forskellen på Brut og champagne?

Jeg står for køb af nytårschampagnen og jeg er i tvivl om hvad forskellen er på Brut og champagne. Jeg håber at der er en der ved det?
Accepteret svar
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Der er ikke forskel på brut og champagne. Brut betyder, at champagnen er tørt og har et lavere restsukkerindhold (dosage) end andre typer af champagne og mousserende vine.
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg

Alle svar (6)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Der er ikke forskel på brut og champagne. Brut betyder, at champagnen er tørt og har et lavere restsukkerindhold (dosage) end andre typer af champagne og mousserende vine.
Trådstarter markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej! Det er et godt spørgsmål, især op til nytår. Brut henviser faktisk til en tørhedskategori inden for champagnen. Så al champagne er ikke nødvendigvis Brut. Brut betyder, at champagnen indeholder mindre end 12 gram sukker pr. liter, hvilket gør den forholdsvis tør. Jeg foretrækker personligt Brut, da jeg synes, den tørhed komplimenterer de små bobler og den komplekse smag champagnen ofte har. Jeg fandt ud af forskellen på en vinsmagning for nogle år siden og har foretrukket Brut lige siden!
Var dette en hjælp?
Hej alle i tråden. Jeg kan se, at I allerede har givet nogle fine og uddybende forklaringer på forskellen mellem Brut og champagne, som jeg synes er spot-on.
I sidste nytårsaften holdt jeg faktisk et lille champagnekursus for mine gæster inden nedtællingen. En del af kurset gik på at smage forskellene på de forskellige typer champagne - inklusive Brut. Det var en sjov og anderledes måde at fejre aftenen på, og så fik vi alle en bedre forståelse for, hvad der faktisk er i glassene til nytår. Måske det kunne være en idé til din nytårsfest også?
Var dette en hjælp?
Hej,
Interessant tråd og fantastiske forklaringer fra Tobias, Tine og Nanna! Tørhed i mousserende vine som champagne kan være lidt vanskelig at forstå, men i praksis gør det en stor forskel. Brut refererer i det væsentlige til sukkerindholdet i champagnen og det kan ændre hele smagsoplevelsen. Jeg plejede altid at gå efter de sødligere typer champagner, men efter at have oplevet en Brut på en ferie i Frankrig, skiftede jeg helt smag. Denne tørhed tillader andre nuancer at træde frem og danne en mere kompleks smagsoplevelse. Det er noget, man skal prøve selv for virkelig at forstå. Så mit råd vil være at smage både en Brut og en ikke-Brut champagne før jeres nytårsaften. Så kan du selv finde ud af, hvilken du bedst kan lide.
Held og lykke med champagnekøbet!
Var dette en hjælp?
Hej, interessant diskussion! Jeg har faktisk også styr på at skelne Brut fra andre champagner. Ligesom flere af jer, opdagede jeg forskellen ved selv at smage forskellige typer.
Et lille tip: I industry snakker mange om, at det handler om balance. For eksempel kan en Brut champagne, på trods af dens lave sukkerniveau, stadig føles sød, hvis dens frugt smag er stærk. Ligeledes kan en sødere champagne føles tør, hvis dens syre er høj. Så prøv forskellige brut champagner og lad være med at lade dig narre af mærkerne. Slutteligt vil jeg tilføje, at en god Brut champagne altid gør en aften mere speciel, så Tine, Nanna og Alexander, jeg er helt enig i jeres pointe om, at Brut champagne er den bedste. Godt nytår til jer alle!
Var dette en hjælp?
Hej alle erfarne champagne drikker. Det er en fantastisk tråd, I har gang i her! Brut er også min go-to champagne til særlige lejligheder. Jeg synes, det er fascinerende, hvordan det lavere sukkerindhold og rene tørhed i Brut virkelig fremhæver de andre smagsnuancer.

For nylig, da jeg var til en fødselsdagsmiddag, blev vi serveret en Brut champagne, der var tilpasset til hver ret. Det var en hel ny mad-og-vin oplevelse for mig, og jeg kunne virkelig smage, hvordan champagnens tørhed komplimenterede de rige smagselementer i maden. Tak for jeres indsigter - og god idé Nanna med det champagnekursus; det vil helt sikkert pitche til min næste fest. Godt nytår!
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg