Hvad er forskellen på Brut og champagne?
Jeg står for køb af nytårschampagnen og jeg er i tvivl om hvad forskellen er på Brut og champagne. Jeg håber at der er en der ved det?
Accepteret svar
Der er ikke forskel på brut og champagne. Brut betyder, at champagnen er tørt og har et lavere restsukkerindhold (dosage) end andre typer af champagne og mousserende vine.
Var dette en hjælp?
Relaterede indlæg
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
I sidste nytårsaften holdt jeg faktisk et lille champagnekursus for mine gæster inden nedtællingen. En del af kurset gik på at smage forskellene på de forskellige typer champagne - inklusive Brut. Det var en sjov og anderledes måde at fejre aftenen på, og så fik vi alle en bedre forståelse for, hvad der faktisk er i glassene til nytår. Måske det kunne være en idé til din nytårsfest også?
Interessant tråd og fantastiske forklaringer fra Tobias, Tine og Nanna! Tørhed i mousserende vine som champagne kan være lidt vanskelig at forstå, men i praksis gør det en stor forskel. Brut refererer i det væsentlige til sukkerindholdet i champagnen og det kan ændre hele smagsoplevelsen. Jeg plejede altid at gå efter de sødligere typer champagner, men efter at have oplevet en Brut på en ferie i Frankrig, skiftede jeg helt smag. Denne tørhed tillader andre nuancer at træde frem og danne en mere kompleks smagsoplevelse. Det er noget, man skal prøve selv for virkelig at forstå. Så mit råd vil være at smage både en Brut og en ikke-Brut champagne før jeres nytårsaften. Så kan du selv finde ud af, hvilken du bedst kan lide.
Held og lykke med champagnekøbet!
Et lille tip: I industry snakker mange om, at det handler om balance. For eksempel kan en Brut champagne, på trods af dens lave sukkerniveau, stadig føles sød, hvis dens frugt smag er stærk. Ligeledes kan en sødere champagne føles tør, hvis dens syre er høj. Så prøv forskellige brut champagner og lad være med at lade dig narre af mærkerne. Slutteligt vil jeg tilføje, at en god Brut champagne altid gør en aften mere speciel, så Tine, Nanna og Alexander, jeg er helt enig i jeres pointe om, at Brut champagne er den bedste. Godt nytår til jer alle!
For nylig, da jeg var til en fødselsdagsmiddag, blev vi serveret en Brut champagne, der var tilpasset til hver ret. Det var en hel ny mad-og-vin oplevelse for mig, og jeg kunne virkelig smage, hvordan champagnens tørhed komplimenterede de rige smagselementer i maden. Tak for jeres indsigter - og god idé Nanna med det champagnekursus; det vil helt sikkert pitche til min næste fest. Godt nytår!