Forskellen på champagne og crémant er smagen og deres oprindelse. Crémant er lidt lettere i smagen og kan komme fra alle vindistrikter i Frankrig, hvor champagne udelukkende er fra Champagne-regionen i Frankrig.
Du får dog med begge vine gode bobler, og de fremstilles begge ved den samme, traditionelle champagne-metode, hvor andengæringen i flasken skaber boblerne efter propning.
Jeg vil dog sige, at netop crémant-vine er noget af det tætteste, man kommer på champagne smagsmæssigt, hvis man ikke vil bruge helt så mange penge, men ønsker en smag i retning af champagne.
Accepteret svar
Var dette en hjælp?
Reklame
Relaterede spørgsmål
-
Besvaret4 svarSeneste svar
-
Besvaret4 svarSeneste svar
-
Besvaret4 svarSeneste svar
Alle svar (4)
Forskellen på champagne og crémant er smagen og deres oprindelse. Crémant er lidt lettere i smagen og kan komme fra alle vindistrikter i Frankrig, hvor champagne udelukkende er fra Champagne-regionen i Frankrig.
Du får dog med begge vine gode bobler, og de fremstilles begge ved den samme, traditionelle champagne-metode, hvor andengæringen i flasken skaber boblerne efter propning.
Jeg vil dog sige, at netop crémant-vine er noget af det tætteste, man kommer på champagne smagsmæssigt, hvis man ikke vil bruge helt så mange penge, men ønsker en smag i retning af champagne.
Du får dog med begge vine gode bobler, og de fremstilles begge ved den samme, traditionelle champagne-metode, hvor andengæringen i flasken skaber boblerne efter propning.
Jeg vil dog sige, at netop crémant-vine er noget af det tætteste, man kommer på champagne smagsmæssigt, hvis man ikke vil bruge helt så mange penge, men ønsker en smag i retning af champagne.
Trådstarter Frederik Sørensen markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Jeg har før været en del af en vinsmagning, hvor vi netop sammenlignede champagne og cremant, og jeg blev overrasket over kvaliteten af cremant. Selvfølgelig er den største forskel i fremstillingsregionen – champagne skal jo komme fra Champagne i Frankrig, men også boblernes finesse i champagnen var mere elegant i min smagsoplevelse.
Cremant tilbød til gengæld en fremragende værdi og en rigtig god dybde i smagen, som var helt perfekt til den hyggelige familiefest, vi holdt sidste år. Begge har deres charme og i min bog er cremant et fantastisk alternativ, når man leder efter noget festligt uden at skulle bruge en formue.
Cremant tilbød til gengæld en fremragende værdi og en rigtig god dybde i smagen, som var helt perfekt til den hyggelige familiefest, vi holdt sidste år. Begge har deres charme og i min bog er cremant et fantastisk alternativ, når man leder efter noget festligt uden at skulle bruge en formue.
Var dette en hjælp?
Jeg er helt enig med både Tobias og Lucas omkring det faktum, at crémant er et formidabelt alternativ til champagne, hvis man ønsker det festlige boblende uden at tømme pengepungen. Jeg vil dog tilføje, at der også findes forskellige typer crémant, der hver især byder på unikke smagsoplevelser.
For eksempel er en Crémant de Bourgogne ofte mere frugtrig og blød, grundet den større andel af Pinot Noir-druer, hvorimod en Crémant d’Alsace, som jeg selv har stor forkærlighed for, er knap så fyldig, men fantastisk frisk og livlig. Så selv inden for crémant-kategorien er der rig mulighed for at finde en vin, der matcher dine præferencer, hvad smagen angår.
For eksempel er en Crémant de Bourgogne ofte mere frugtrig og blød, grundet den større andel af Pinot Noir-druer, hvorimod en Crémant d’Alsace, som jeg selv har stor forkærlighed for, er knap så fyldig, men fantastisk frisk og livlig. Så selv inden for crémant-kategorien er der rig mulighed for at finde en vin, der matcher dine præferencer, hvad smagen angår.
Var dette en hjælp?
De indsigtsfulde kommentarer fra Tobias, Lucas og Rasmus sætter helt sikkert ord og mening på de forskelle, jeg har oplevet i forhold til champagne og crémant. Herfra vil jeg også blot tilføje min egen lille erfaring.
Jeg har blandt andet bemærket, at crémant ofte har en mere rund og blød mundfølelse, som jeg tilskriver de ofte lidt lavere syreniveauer sammenlignet med champagne. Ikke at det er en negativ ting – snarere tværtimod – det gør bare drikken en anelse mindre skarp. Denne rundhed gør crémant til en super ledsager til blødere oste som brie og camembert, hvor champagne ofte vil være bedre til skarpere oste. Så for mig handler det om smagskombinationer, og hvilken vin, der har den bedste effekt på måltidet.
Jeg har blandt andet bemærket, at crémant ofte har en mere rund og blød mundfølelse, som jeg tilskriver de ofte lidt lavere syreniveauer sammenlignet med champagne. Ikke at det er en negativ ting – snarere tværtimod – det gør bare drikken en anelse mindre skarp. Denne rundhed gør crémant til en super ledsager til blødere oste som brie og camembert, hvor champagne ofte vil være bedre til skarpere oste. Så for mig handler det om smagskombinationer, og hvilken vin, der har den bedste effekt på måltidet.
Var dette en hjælp?
Kender du svaret?
Hvad er forskellen på champagne og cremant? - Besvar spørgsmålet og del din viden med andre...
Hvad er forskellen på champagne og cremant? - Besvar spørgsmålet og del din viden med andre...
Relaterede spørgsmål
-
Besvaret4 svarSeneste svar
-
Besvaret4 svarSeneste svar
-
Besvaret4 svarSeneste svar
-
Besvaret4 svarSeneste svar
-
Besvaret4 svarSeneste svar
-
Besvaret4 svarSeneste svar
-
Besvaret4 svarSeneste svar
-
Besvaret4 svarSeneste svar
-
Besvaret4 svarSeneste svar
-
Besvaret4 svarSeneste svar