Hvad er forskellen på SEC og semi sec?

Christian Hansen Trådstarter
Accepteret svar
Tobias H. Rasmussen
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Forskellen på Sec og Semi-sec er mængden af indeholdt sukker. Sec har 17 - 32 g/l og Semi-sec har 32 - 50 g/l, og de betegnes henholdsvis som værende halvtør og halvsød. Semi-sec kaldes også for Demi-sec.
Var dette en hjælp?
Reklame

Relaterede spørgsmål

Alle svar (3)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Forskellen på Sec og Semi-sec er mængden af indeholdt sukker. Sec har 17 - 32 g/l og Semi-sec har 32 - 50 g/l, og de betegnes henholdsvis som værende halvtør og halvsød. Semi-sec kaldes også for Demi-sec.
Trådstarter Christian Hansen markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej alle, jeg har også været lidt forvirret over disse betegnelser i fortiden, men fandt ud af det gennem vinprøvning.
Tobias har helt ret i sin forklaring, men vil tilføje, at smagen afhænger meget af vinens kvalitet og druetype. Jeg har smagt en semi-sec champagne, der ikke var alt for sød, fordi syren balancerede sukkeret. Det var en dejlig oplevelse. Håber det hjælper!
Var dette en hjælp?
Hej, jeg synes, det er et spændende emne at diskutere om. Jeg har personligt lært disse betegnelser gennem min vinelskers karriere, og det har gjort det meget lettere at navigere i vinverdenen.

Jeg er enig med Tobias og René, men jeg vil også gerne tilføje, at ikke kun mængden af sukker, men også vineproducentens fortolkning kan variere betydningen af Sec og Semi-sec. Nogle producenter markedsfører deres vine som Semi-sec, selvom de måske er mere mod den søde side. Så det er altid en god idé at undersøge lidt mere om specifikke vine, før du køber dem. Vin er en videnskab for sig! :)
Var dette en hjælp?
Kender du svaret?
Hvad er forskellen på SEC og semi sec? - Besvar spørgsmålet og del din viden med andre...

Relaterede spørgsmål