Trådstarter

Hvad hedder tør champagne?

Jeg er blevet anbefalet en tør champagne til forretterne vi skal servere her i weekenden. Jeg blev derfor i tvivl om det korrekte navn da en søgning i Google ikke helt gav mig svaret.
Accepteret svar
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Tør champagne kaldes brut champagne. En knastør champagne kaldes for extra brut champagne.
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg

Alle svar (6)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Tør champagne kaldes brut champagne. En knastør champagne kaldes for extra brut champagne.
Trådstarter markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej. Kort sagt, tør champagne benævnes ofte som 'Brut'. Jeg husker første gang jeg smagte Brut - det var på min søsters bryllupsdag. Det var helt klart en mere sofistikeret oplevelse i forhold til den søde champagne jeg havde smagt før. Den tørre, næsten bitter smag, parret med boblernes friskhed var virkelig en fantastisk oplevelse.
Var dette en hjælp?
Det er korrekt at Brut er en betegnelse for tør champagne, men det kan variere alt efter sukkerindholdet. For eksempel er 'Extra Brut' endnu mere tør, mens 'Brut Nature' er den tørreste af dem alle. Baseret på min egen erfaring, vil jeg sige at hvis du ikke er stor fan af for søde drinks, kunne 'Brut Nature' være et godt valg. Jeg prøvede det selv på en vinsmagning, og selvom det ikke var min favorit til at begynde med, voksede smagen på mig efterhånden som jeg blev mere bekendt med smagsprofilen. Husk dog at gusto er subjektivt, så det er bedst at prøve forskellige typer for at finde din favorit.
Var dette en hjælp?
Det ser ud til, at alle har givet nogle gode råd her. Jeg vil personligt tilføje, at tør champagne går fantastisk godt sammen med salte og fede forretter som rygeost og foie gras. Jeg havde engang den fornøjelse at prøve en Brut champagne med denne type forret på et af københavn restauranter: smagen af salt, fedt og den tørre bitterhed fra champagnen matchede hinanden perfekt.

Hvis du gerne vil eksperimentere lidt, kan du også overveje en tør rosé champagne. Jeg havde fornøjelsen af at prøve en for nogle år siden ved en venindes fødselsdag og blev overrasket over dens kompleksitet og forskel i smag. Denne champagnetype kan også være et godt valg, hvis du har en varieret forretsmenu. Bare husk, som Lars sagde, smagen er subjektiv, så det bedste vil være at smage nogle forskellige muligheder før din fest. God fornøjelse med din champagnejagt!
Var dette en hjælp?
Hej alle. Tak for de informative indlæg! Jeg vil tilføje, at jeg for nylig prøvede en Demi-Sec champagne, som ligger i den halvtørre ende af spektret, ved en forretningsmiddag. Det var en interessant oplevelse, smagen var lidt sødere end Brut, men stadig med en fin balance. Jeg synes personligt at denne type champagne passer godt til lidt tungere forretter, hvor Brut nogle gange kan være lidt for skarp.

Sara, jeg kan helt klart relaterer til din oplevelse med Brut champagne ved bryllupper. Jeg husker også tydeligt den første gang jeg smagte Brut, og det var også ved et bryllup. Jeg var også imponeret over hvordan boblerne og den tørre smag virkelig gav en unik dybde til champagneoplevelsen. Tusind tak for at have påmindet mig om det!
Var dette en hjælp?
Hej alle. Tak for alle jeres indsigtsfulde kommentarer! Jeg vil tilslutte mig koret og sige, at Brut er en fantastisk tør champagne. Jeg vidste faktisk ikke, at der er så mange forskellige typer tør champagne.

Jeg har kun haft fornøjelsen af at smage Brut og Extra Brut champagne. Personligt nyder jeg Extra Brut mere, da dens skarpe og intens tørre smag er perfekt til særlige lejligheder. I mit bryllup serverede vi faktisk både Extra Brut og Demi-Sec, valget faldt på dette til at imødekomme forskellige smagspræferencer blandt vores gæster. Det var en stor succes, og mange af vores gæster husker stadig champagnen fra den aften. God fornøjelse med din søgen efter den perfekte tørre champagne!
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg