Hvad hedder tør champagne?

Lise Olsen Trådstarter
Jeg er blevet anbefalet en tør champagne til forretterne vi skal servere her i weekenden. Jeg blev derfor i tvivl om det korrekte navn da en søgning i Google ikke helt gav mig svaret.
Accepteret svar
Tobias H. Rasmussen
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Tør champagne kaldes brut champagne. En knastør champagne kaldes for extra brut champagne.
Var dette en hjælp?
Reklame

Relaterede spørgsmål

Alle svar (4)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Tør champagne kaldes brut champagne. En knastør champagne kaldes for extra brut champagne.
Trådstarter Lise Olsen markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej. Kort sagt, tør champagne benævnes ofte som 'Brut'. Jeg husker første gang jeg smagte Brut - det var på min søsters bryllupsdag. Det var helt klart en mere sofistikeret oplevelse i forhold til den søde champagne jeg havde smagt før. Den tørre, næsten bitter smag, parret med boblernes friskhed var virkelig en fantastisk oplevelse.
Var dette en hjælp?
Det er korrekt at Brut er en betegnelse for tør champagne, men det kan variere alt efter sukkerindholdet. For eksempel er 'Extra Brut' endnu mere tør, mens 'Brut Nature' er den tørreste af dem alle. Baseret på min egen erfaring, vil jeg sige at hvis du ikke er stor fan af for søde drinks, kunne 'Brut Nature' være et godt valg. Jeg prøvede det selv på en vinsmagning, og selvom det ikke var min favorit til at begynde med, voksede smagen på mig efterhånden som jeg blev mere bekendt med smagsprofilen. Husk dog at gusto er subjektivt, så det er bedst at prøve forskellige typer for at finde din favorit.
Var dette en hjælp?
Det ser ud til, at alle har givet nogle gode råd her. Jeg vil personligt tilføje, at tør champagne går fantastisk godt sammen med salte og fede forretter som rygeost og foie gras. Jeg havde engang den fornøjelse at prøve en Brut champagne med denne type forret på et af københavn restauranter: smagen af salt, fedt og den tørre bitterhed fra champagnen matchede hinanden perfekt.

Hvis du gerne vil eksperimentere lidt, kan du også overveje en tør rosé champagne. Jeg havde fornøjelsen af at prøve en for nogle år siden ved en venindes fødselsdag og blev overrasket over dens kompleksitet og forskel i smag. Denne champagnetype kan også være et godt valg, hvis du har en varieret forretsmenu. Bare husk, som Lars sagde, smagen er subjektiv, så det bedste vil være at smage nogle forskellige muligheder før din fest. God fornøjelse med din champagnejagt!
Var dette en hjælp?
Kender du svaret?
Hvad hedder tør champagne? - Besvar spørgsmålet og del din viden med andre...

Relaterede spørgsmål