Trådstarter

Hvad hedder champagne i Tyskland?

Accepteret svar
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
I Tyskland hedder champagne sekt. Det er dog ikke "ægte champagne", som jo skal være fremstillet i Champagne i Frankrig, men derimod en version af mousserende vin, der minder om champagne.

Jeg har til flere lejligheder fået serveret sekt og den har en forfriskende boblende karakter og ligeså en evne til at hæve humøret - har jeg hørt ;-)
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg

Alle svar (6)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
I Tyskland hedder champagne sekt. Det er dog ikke "ægte champagne", som jo skal være fremstillet i Champagne i Frankrig, men derimod en version af mousserende vin, der minder om champagne.

Jeg har til flere lejligheder fået serveret sekt og den har en forfriskende boblende karakter og ligeså en evne til at hæve humøret - har jeg hørt ;-)
Trådstarter markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej alle,
Personligt har jeg en forkærlighed for tysk sekt. Ikke kun smager den fortrinligt, men for mig er det en vin fyldt med gode minder. Jeg tilbragte et år i Berlin hvor sekt var en populær del af byens livlige natteliv. Vi skålede ofte i sekt ved særlige lejligheder, så hver gang jeg nyder et glas herhjemme, bliver jeg straks bragt tilbage til den tid.

Refererende til Tobias' bemærkning, kan jeg tilslutte mig hans beskrivelse. Sekt har en fantastisk boblende karakter, der, efter min egen erfaring, altid hæver stemningen. Så hvis I endnu ikke har smagt det, vil jeg klart anbefale det!
Var dette en hjælp?
Hej alle,

At snakke om sekt bringer mig straks tilbage til min studietid, hvor jeg ofte tog på udveksling til Tyskland for at forbedre mine sprogkundskaber. Jeg kan defintivt bekræfte Tobias og Vibekes beskrivelser, da jeg også selv har bemærket sekten friske, boblende karakter. Men det jeg mest tænker på, når jeg tager et kig tilbage, er klassens udflugter til Rhin-dalen. Her besøgte vi små vinmarker, hvor vi kunne smage de lokale sekter og lære om dens produktion. Det er en oplevelse jeg altid vil skatte. Så hvis du nogensinde har chancen for at besøge disse vinmarker, så gør det absolut. Det giver en helt ny respekt for det boblende drik.
Var dette en hjælp?
Hej alle,

Tak for deling af alle jeres oplevelser med sekt. Jeg er stor fan af mousserende vine generelt og har også prøvet forskellige sekter i Tyskland, men det var på en vinsmagningstur i Hamburg. Jeg husker særligt en tør sekt fra Mosel-regionen, der var både frisk og frugtagtig og passede perfekt til de lokale retter vi fik serveret. Som Ida nævnte, så giver det at besøge stedet, hvor vinen er produceret, en helt særlig forbindelse til vinen. Så, hvis man er i Tyskland, vil jeg klart anbefale at prøve lokal sekt og, hvis muligt, besøge vinmarkerne. Det er en fantastisk mulighed for at opleve tysk kultur og tradition.

Mange hilsner.
Var dette en hjælp?
Hej alle,

Utroligt spændende at læse jeres oplevelser med sekt! Jeg har altid været en stor fan af vin, men har fået øjnene op for mousserende vine, inklusiv sekt, efter et besøg på en messe for mousserende vine sidste år. Selvom jeg selvfølgelig har smagt sekt før, havde jeg ikke for alvor reflekteret over dens kvaliteter. Jeg blev positivt overrasket over hvor god en tysk sekt kan være. Det var især den friske og boblende smag, som flere af jer også nævner, der fangede mig. Jeg kan derfor kun give Vibeke ret i, at sekt klart er værd at give en chance.

Venlig hilsen
Var dette en hjælp?
Hej alle,

Det er super interessant at læse om jeres oplevelser med sekt. For mig har sekt altid været en del af nytårsfejringen. Jeg husker tydeligt, da jeg som teenager for første gang skulle være vært for den store nytårsfest. Min far insisterede på, at vi skulle servere tysk sekt lige efter midnat, og siden da har det været en fast tradition i vores familie. Det er en bestemt flaske sekt vi altid går efter - en dejlig semi-tør version fra Rheinhessen-regionen. Ligesom Ida sagde, at besøge vinmarkerne er en oplevelse, jeg har ikke endnu haft fornøjelsen, men det er helt sikkert på min bucket list!

Og ja, som Mikkel nævnte, vi har måske en tendens til at undervurdere kvaliteten af en god sekt indtil vi smager det. Jeg elsker dens friskhed, dens perlende bobler, og den festlige stemning den altid medbringer. Jeg vil opfordre alle som endnu ikke har prøvet sekt, at give den et skud ved næste lejlighed - I vil ikke fortryde det!

Bedste hilsener.
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg