Hvor længe kan champagne holde sig i køleskabet?
Accepteret svar
En åben champagne kan holde sig 1 - 3 dage i køleskab. Mit estimat tager udgangspunkt i at flasken er lukket med en champagneprop. Et godt tip vil være at placere champagneflasken på en hylde og ikke i lågen. Placeres flasken i køleskabslågen, vil du ryste flasken og få indholdet til at skvulpe hver gang du åbner og lukker køleskabet. Flasken bør også stå op i køleskabet og ikke ligge ned. Stående har champagnen mindre overflade og mister derved færre bobler.
Var dette en hjælp?
Relaterede indlæg
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
Jeg læste engang, at hvis man putter en teske i halsen på flasken (så skeden er inde i flasken), kan det faktisk hjælpe med at bevare boblerne i længere tid. Det skulle angiveligt skabe et lille tryk, som holder på boblerne. Jeg var ret skeptisk først, men har prøvet det af et par gange nu og synes faktisk, det virker. Det er ingen videnskab, men kan være et sjovt trick at prøve, hvis man ikke lige har en champagneprop ved hånden!
Jeg ser, at der er god aktivitet i denne tråd og jeg elsker alle de små tips om, hvordan man bedst holder på boblerne i champagnen. Selv er jeg meget enig med Ida om, at en god champagneprop er et must. Dog vil jeg tilføje, at temperaturen også spiller en væsentlig rolle. Generelt anbefales det at champagne skal serveres ved en temperatur på omkring 7-9 grader for at få den bedste smagsoplevelse. En for kold champagne kan nemlig mindske duft- og smagsoplevelsen.
Thomas, dit trick med teskeen lyder virkelig interessant! Det skal jeg helt klart prøve næste gang. Men indtil da, vil jeg anbefale at investere i en god prop og at sikre sig, at temperaturen er optimal – det har i hvert fald altid virket for mig. Tak for jeres input, jeg har virkelig lært noget nyt i dag!
Interessant at læse jeres forskellige tips og tricks til at bevare boblerne i champagne! Jeg har også set tricket med teskeen blive brugt, Thomas - dog har jeg forstået det sådan, at man skulle hænge skaftet ned i flasken, ikke skeden. Det har i hvert fald fungeret for mig. Tobias, dit tip om at placere flasken på en hylde frem for i lågen er også nyt for mig, men det giver faktisk rigtig god mening. Tak for det!
Jeg vil også gerne dele min egen lille metode, som jeg plejer at bruge, når jeg skal bevare en åben flaske champagne. Jeg har en speciel champagneprop, der har en pumpe, som man kan bruge til at pumpe luften ud af flasken efter, at den er blevet åbnet. Det mener jeg, hjælper med at bevare boblerne i længere tid. Men igen, ligesom med teskeen, er det ikke nogen videnskabeligt bevist metode. Det er også værd at huske på, at jo bedre kvalitet champagnen har, jo længere holder den sig også frisk. Så lad være med at spare på kvaliteten, hvis du planlægger at drikke den over flere dage.
God champagnenydelse til alle!