Hvordan skal man opbevare champagne?
Accepteret svar
Champagne skal opbevares mørkt, relativt køligt (10 - 14 grader) og gerne et sted uden store temperatursvingninger. Det er altid en god idé at opbevare sin champagne liggende og IKKE stående.
Generelt set kan man sige, at champagne er endnu mere lysfølsom end andre vine og derfor lettere påvirkes i lyse omgivelser.
Jeg vil dog også sige, at har du købt en flaske champagne til åbning indenfor kort tid, vil 'forkert' opbevaring næppe påvirke indholdet synderligt. Jeg har selv mine gode champagneflasker i kælderen, og dem der skal drikkes og nydes ligger enten i vinkøleskab eller oven på vores køleskab i køkkenet til skue.
Generelt set kan man sige, at champagne er endnu mere lysfølsom end andre vine og derfor lettere påvirkes i lyse omgivelser.
Jeg vil dog også sige, at har du købt en flaske champagne til åbning indenfor kort tid, vil 'forkert' opbevaring næppe påvirke indholdet synderligt. Jeg har selv mine gode champagneflasker i kælderen, og dem der skal drikkes og nydes ligger enten i vinkøleskab eller oven på vores køleskab i køkkenet til skue.
Var dette en hjælp?
Relaterede indlæg
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
Generelt set kan man sige, at champagne er endnu mere lysfølsom end andre vine og derfor lettere påvirkes i lyse omgivelser.
Jeg vil dog også sige, at har du købt en flaske champagne til åbning indenfor kort tid, vil 'forkert' opbevaring næppe påvirke indholdet synderligt. Jeg har selv mine gode champagneflasker i kælderen, og dem der skal drikkes og nydes ligger enten i vinkøleskab eller oven på vores køleskab i køkkenet til skue.
Også enig i, at kortvarig opbevaring ikke nødvendigvis dikterer de samme strenge regler, men hvis man har tænkt sig at gemme en flaske i længere tid, er det en god idé at følge ovenstående råd. For eksempel, i forbindelse med vores bryllupsdag for nogle år siden, købte vi en flaske ekstra god champagne. Den har vi gemt til vores 10 års jubilæum og den er opbevaret sikkert i vores vinkælder. Helt enig i, at det er værd at tage den nødvendige tid til at sikre en korrekt opbevaring for de rigtig gode flasker.
Jeg vil helt sikkert prøve at finde en passende plads i mit hjem, som er relativt køligt og mørkt til mine flasker. Også en god idé med vinposen til køleskabsdøren, Michael! Jeg har faktisk en gammel vinreol stående i kælderen, som jeg aldrig rigtig har brugt. Måske er det på tide at få den i brug. Igen, tak for jeres råd!
Men jeg vil gerne tilføje et par ting, særligt i relation til 'kortsigtet' opbevaring. Selv når jeg har en flaske champagne, der skal drikkes indenfor et par dage, sørger jeg altid for at den ligger i ro og opbevares ordenligt. Det har bare givet en bedre oplevelse for mig. Her vil jeg faktisk foreslå en vinpose med hård bund til opbevaring på køleskabsdøren. Det er både praktisk og ser godt ud. Og så giver det lidt ekstra plads i køleskabet.
Vibrationer var noget jeg først blev opmærksom på, da jeg flyttede indad og min opbevaringsplads pludselig var lige ved siden af vaskemaskinen. Det tog mig et par champagner at indse, hvad problemet var, men nu er jeg endnu mere opmærksom på det. Tror jeg skal over og tjekke om vinreolen i kælderen er helt stabil! Tak for tippet, Line!
På et personligt plan opbevarer jeg normalt ikke champagne i længere tid, da jeg synes, det er bedst at nyde den relativt frisk. Men til de par gange, hvor jeg har haft en flaske liggende i længere tid, har jeg brugt mange af de samme metoder, som I alle har nævnt her. Den største udfordring for mig har altid været temperaturregulering; min lejlighed kan nemlig blive ganske varm om sommeren! Derfor bruger jeg en kombination af vinkøleskab og en god klodset vinpose til min køleskabslåge, som Michael har foreslået. Det vigtige er at finde en metode, der passer til ens individuelle forhold. Tak igen for alle de gode råd, de vil bestemt komme i brug næste gang der står champagne på programmet!