Hvordan skal man opbevare champagne?

Camilla Andersen Trådstarter
Accepteret svar
Tobias H. Rasmussen
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Champagne skal opbevares mørkt, relativt køligt (10 - 14 grader) og gerne et sted uden store temperatursvingninger. Det er altid en god idé at opbevare sin champagne liggende og IKKE stående.

Generelt set kan man sige, at champagne er endnu mere lysfølsom end andre vine og derfor lettere påvirkes i lyse omgivelser.

Jeg vil dog også sige, at har du købt en flaske champagne til åbning indenfor kort tid, vil 'forkert' opbevaring næppe påvirke indholdet synderligt. Jeg har selv mine gode champagneflasker i kælderen, og dem der skal drikkes og nydes ligger enten i vinkøleskab eller oven på vores køleskab i køkkenet til skue.
Var dette en hjælp?
Reklame

Relaterede spørgsmål

Alle svar (3)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Champagne skal opbevares mørkt, relativt køligt (10 - 14 grader) og gerne et sted uden store temperatursvingninger. Det er altid en god idé at opbevare sin champagne liggende og IKKE stående.

Generelt set kan man sige, at champagne er endnu mere lysfølsom end andre vine og derfor lettere påvirkes i lyse omgivelser.

Jeg vil dog også sige, at har du købt en flaske champagne til åbning indenfor kort tid, vil 'forkert' opbevaring næppe påvirke indholdet synderligt. Jeg har selv mine gode champagneflasker i kælderen, og dem der skal drikkes og nydes ligger enten i vinkøleskab eller oven på vores køleskab i køkkenet til skue.
Trådstarter Camilla Andersen markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
God pointe, Tobias. Jeg vil også tilføje, at det er vigtigt at holde champagneflasken væk fra vibrationer, da det kan påvirke kvaliteten af champagnen. Egentlig kunne man argumentere for, at det bedste sted at opbevare champagne er i en vinreol i kælderen, hvor der er minimalt med lys, køligt, stabilt temperatur og ingen vibrationer.

Også enig i, at kortvarig opbevaring ikke nødvendigvis dikterer de samme strenge regler, men hvis man har tænkt sig at gemme en flaske i længere tid, er det en god idé at følge ovenstående råd. For eksempel, i forbindelse med vores bryllupsdag for nogle år siden, købte vi en flaske ekstra god champagne. Den har vi gemt til vores 10 års jubilæum og den er opbevaret sikkert i vores vinkælder. Helt enig i, at det er værd at tage den nødvendige tid til at sikre en korrekt opbevaring for de rigtig gode flasker.
Var dette en hjælp?
Jeg kan kun give Tobias og Line ret i deres gode råd.

Men jeg vil gerne tilføje et par ting, særligt i relation til 'kortsigtet' opbevaring. Selv når jeg har en flaske champagne, der skal drikkes indenfor et par dage, sørger jeg altid for at den ligger i ro og opbevares ordenligt. Det har bare givet en bedre oplevelse for mig. Her vil jeg faktisk foreslå en vinpose med hård bund til opbevaring på køleskabsdøren. Det er både praktisk og ser godt ud. Og så giver det lidt ekstra plads i køleskabet.
Var dette en hjælp?
Kender du svaret?
Hvordan skal man opbevare champagne? - Besvar spørgsmålet og del din viden med andre...

Relaterede spørgsmål