Hvorfor er champagne så dyrt?

Mathilde Madsen Trådstarter
Sammenligner jeg prisen på champagne med fx prosecco, cava og andre mousserende vine er den utrolig høj. Hvorfor er champagne så pokkers dyrt i forhold til alt andet?!
Accepteret svar
Tobias H. Rasmussen
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Champagne er dyrt, da produktionsomkostningerne er væsentligt højere end ved produktion af stille vine såsom rødvin, hvidvin og rosévin. Champagne laves typisk på druer fra de bedste vinmarker i Frankrig, og der er en del omkostninger og arbejde forbundet med at dyrke og høste disse druer.

Når det er sagt, så har brandet "champagne" selvfølgelig også en indvirkning på prisen, spørger du mig. Mængden af den dejlige mousserende vin er dog også begrænset i forhold til produktion af stille vine, hvor hele verden kan producere dem. Det er jo netop kun mousserende vin fra Champagne-regionen i Frankrig, der må kaldes for champagne.

Igen - Hvornår har du sidst drukket champagne og været ulykkelig? ;-))
Var dette en hjælp?
Reklame

Relaterede spørgsmål

Alle svar (2)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Champagne er dyrt, da produktionsomkostningerne er væsentligt højere end ved produktion af stille vine såsom rødvin, hvidvin og rosévin. Champagne laves typisk på druer fra de bedste vinmarker i Frankrig, og der er en del omkostninger og arbejde forbundet med at dyrke og høste disse druer.

Når det er sagt, så har brandet "champagne" selvfølgelig også en indvirkning på prisen, spørger du mig. Mængden af den dejlige mousserende vin er dog også begrænset i forhold til produktion af stille vine, hvor hele verden kan producere dem. Det er jo netop kun mousserende vin fra Champagne-regionen i Frankrig, der må kaldes for champagne.

Igen - Hvornår har du sidst drukket champagne og været ulykkelig? ;-))
Trådstarter Mathilde Madsen markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej alle sammen,

Jeg er helt enig med Tobias om, at brandet 'champagne' har en stor betydning for prisen. For nogle år siden var jeg på ferie i Champagne-regionen og fik en dybere forståelse for, hvorfor champagne er dyrere. Først og fremmest skal den produceres i en meget specifik region og under meget specifikke betingelser, hvilket begrænser mængden, der kan produceres, og dermed øger prisen.

I forlængelse af det, var der også en utrolig mængde håndværk og omhu involveret i produktionen. Fra høstningen, der stadig sker manuelt, til den langvarige lagring og selve fremstillingsprocessen. Det er virkelig en arbejdskrævende proces, som jeg tror, mange ikke er klar over. Så ja, prisen er høj, men du betaler også for en unik produktionsmetode og kvalitet. Især når du sammenligner med stille vine, er der en enorm forskel i både omkostnings- og tidsforbruget. Jeg tror ikke, det er før, du ser processen bag, at du virkelig forstår, hvorfor prisen er så høj.
Var dette en hjælp?
Kender du svaret?
Hvorfor er champagne så dyrt? - Besvar spørgsmålet og del din viden med andre...

Relaterede spørgsmål