Hvorfor er champagne så dyrt?

Mathilde Madsen Trådstarter
Sammenligner jeg prisen på champagne med fx prosecco, cava og andre mousserende vine er den utrolig høj. Hvorfor er champagne så pokkers dyrt i forhold til alt andet?!
Accepteret svar
Tobias H. Rasmussen
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Champagne er dyrt, da produktionsomkostningerne er væsentligt højere end ved produktion af stille vine såsom rødvin, hvidvin og rosévin. Champagne laves typisk på druer fra de bedste vinmarker i Frankrig, og der er en del omkostninger og arbejde forbundet med at dyrke og høste disse druer.

Når det er sagt, så har brandet "champagne" selvfølgelig også en indvirkning på prisen, spørger du mig. Mængden af den dejlige mousserende vin er dog også begrænset i forhold til produktion af stille vine, hvor hele verden kan producere dem. Det er jo netop kun mousserende vin fra Champagne-regionen i Frankrig, der må kaldes for champagne.

Igen - Hvornår har du sidst drukket champagne og været ulykkelig? ;-))
Var dette en hjælp?
Reklame

Relaterede spørgsmål

Alle svar (4)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Champagne er dyrt, da produktionsomkostningerne er væsentligt højere end ved produktion af stille vine såsom rødvin, hvidvin og rosévin. Champagne laves typisk på druer fra de bedste vinmarker i Frankrig, og der er en del omkostninger og arbejde forbundet med at dyrke og høste disse druer.

Når det er sagt, så har brandet "champagne" selvfølgelig også en indvirkning på prisen, spørger du mig. Mængden af den dejlige mousserende vin er dog også begrænset i forhold til produktion af stille vine, hvor hele verden kan producere dem. Det er jo netop kun mousserende vin fra Champagne-regionen i Frankrig, der må kaldes for champagne.

Igen - Hvornår har du sidst drukket champagne og været ulykkelig? ;-))
Trådstarter Mathilde Madsen markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej alle sammen,

Jeg er helt enig med Tobias om, at brandet 'champagne' har en stor betydning for prisen. For nogle år siden var jeg på ferie i Champagne-regionen og fik en dybere forståelse for, hvorfor champagne er dyrere. Først og fremmest skal den produceres i en meget specifik region og under meget specifikke betingelser, hvilket begrænser mængden, der kan produceres, og dermed øger prisen.

I forlængelse af det, var der også en utrolig mængde håndværk og omhu involveret i produktionen. Fra høstningen, der stadig sker manuelt, til den langvarige lagring og selve fremstillingsprocessen. Det er virkelig en arbejdskrævende proces, som jeg tror, mange ikke er klar over. Så ja, prisen er høj, men du betaler også for en unik produktionsmetode og kvalitet. Især når du sammenligner med stille vine, er der en enorm forskel i både omkostnings- og tidsforbruget. Jeg tror ikke, det er før, du ser processen bag, at du virkelig forstår, hvorfor prisen er så høj.
Var dette en hjælp?
Hej!

Som en mousserende vinelsker vil jeg helt klart sige, at champagne er noget særligt. Faktisk vil jeg sige, at det giver mening, at den er dyrere end andre mousserende vine. Jeg kan huske, at jeg drak min første champagne ved en særlig lejlighed, og jeg blev hurtigt fascineret af det komplekse smagsbillede, den sprødhed og finesse der var i glasset. Tobias og Per, jeres bemærkninger om det hårde arbejde, den dedikation og de strenge regler, der ligger bag produktionen af denne unikke drik, rammer spot on.

Når det er sagt, vil jeg også understrege, at der er mange andre mousserende vine, som jeg synes, giver meget valuta for pengene. Prosecco, cava, crémant - de har alle deres unikke karakteristika og kan på deres egen måde fuldende en middag eller en fest. Men ja, hvis man virkelig vil forkæle sig selv eller fejre en stor begivenhed, så er der nok ikke noget, der slår champagne. Men det er måske også det, der gør det til noget særligt - at det ikke er noget, man blot drikker hver dag. I hvert fald ikke i mit tilfælde! :-D
Var dette en hjælp?
Hejsa,

Interessant diskussion I har her! Jeg er ikke decideret vinelsker, men jeg har uden tvivl noteret mig forskellen i pris mellem mousserende vine og champagne. Jeg har altid fundet det en anelse sjovt, at cava og prosecco ofte ses som 'billige alternativer' til champagne, når det i virkeligheden er to vigtige og respekterede vine i Spanien og Italien. De har deres egen historie, terroir og kvaliteter, som også fortjener anerkendelse.

På den anden side forstår jeg godt, hvorfor champagne har den status, den har. Jeg havde en gang privilegiet af at deltage i en fremvisning af en champagnekælder. Jeg blev dybfascineret af de strenge regler, der knytter sig til hvert aspekt af champagneproduktionen. Alt dette, kombineret med faktummet af den begrænsede produktion, giver forståelse for prisen. Generelt tror jeg, at nøglen til at værdsætte disse pricy bobler ligger i forståelse for det håndværk, der er involveret i dets produktion. Men for nu vil jeg nok fortsætte med at nyde min cava – i hvert fald indtil jeg vinder i lotto :-D
Var dette en hjælp?
Kender du svaret?
Hvorfor er champagne så dyrt? - Besvar spørgsmålet og del din viden med andre...

Relaterede spørgsmål