Hvorfor er der bobler i champagne?
Accepteret svar
Der er bobler i champagne på grund af andengæringen, der sker i selve flasken efter propning. Det er i hvert fald den faktuelle årsag til bobler i champagne, som den fremlægges i dag.
Når det er sagt, så går champagnens historie langt tilbage, og jeg har derfor gennem tiden hørt flere historier om, hvordan den mousserende vin og dens bobler blev til. En historie jeg har fået fortalt hos min lokale vin- og champagne-pusher er, at den berømte munk, Dom Pérignon, faktisk havde et ønske om at undgå bobler i sin vin, men ved et tilfælde alligevel fik det til at ske.
En anden historie jeg har hørt går på, at det var englænderne der omkring år 1660 udviklede metoden med tilsætning af gær og sukker i flasken, der fremprovokerede andengæringen og deraf de følgende bobler.
Jeg har også hørt andre historier om boblerne sidenhen, men de to ovenfor er dem jeg har vurderet som mest plausible af dem jeg har hørt. Måske andre derude har hørt andre gode historier?
Når det er sagt, så går champagnens historie langt tilbage, og jeg har derfor gennem tiden hørt flere historier om, hvordan den mousserende vin og dens bobler blev til. En historie jeg har fået fortalt hos min lokale vin- og champagne-pusher er, at den berømte munk, Dom Pérignon, faktisk havde et ønske om at undgå bobler i sin vin, men ved et tilfælde alligevel fik det til at ske.
En anden historie jeg har hørt går på, at det var englænderne der omkring år 1660 udviklede metoden med tilsætning af gær og sukker i flasken, der fremprovokerede andengæringen og deraf de følgende bobler.
Jeg har også hørt andre historier om boblerne sidenhen, men de to ovenfor er dem jeg har vurderet som mest plausible af dem jeg har hørt. Måske andre derude har hørt andre gode historier?
Var dette en hjælp?
Relaterede indlæg
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
Når det er sagt, så går champagnens historie langt tilbage, og jeg har derfor gennem tiden hørt flere historier om, hvordan den mousserende vin og dens bobler blev til. En historie jeg har fået fortalt hos min lokale vin- og champagne-pusher er, at den berømte munk, Dom Pérignon, faktisk havde et ønske om at undgå bobler i sin vin, men ved et tilfælde alligevel fik det til at ske.
En anden historie jeg har hørt går på, at det var englænderne der omkring år 1660 udviklede metoden med tilsætning af gær og sukker i flasken, der fremprovokerede andengæringen og deraf de følgende bobler.
Jeg har også hørt andre historier om boblerne sidenhen, men de to ovenfor er dem jeg har vurderet som mest plausible af dem jeg har hørt. Måske andre derude har hørt andre gode historier?