Trådstarter

Kan man drikke champagne til tapas?

Accepteret svar
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Jeg sætter selv stor pris på champagne til tapas, men anden mousserende vin såsom en flaske Cava fra Spanien gør sig også umådeligt godt til netop tapas.

Er man i tvivl om hvad man kan og bør servere til en ret, så går man aldrig helt galt i byen, hvis man vælger at servere en vin fra samme område, som rettens oprindelse. Jeg vil næsten vove den påstand, at alle spanske vine er rigtig gode til tapas - Cava, Sherry, hvidvin, rosévin eller en ung og let rødvin.
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg

Alle svar (6)

Absolut! Champagne går faktisk forbløffende godt sammen med mange forskellige typer tapas. Boblerne og aciditeten i champagnen kan fungere som en slags palate cleanser, der renser munden mellem de forskellige smagsindtryk.
Var dette en hjælp?
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Jeg sætter selv stor pris på champagne til tapas, men anden mousserende vin såsom en flaske Cava fra Spanien gør sig også umådeligt godt til netop tapas.

Er man i tvivl om hvad man kan og bør servere til en ret, så går man aldrig helt galt i byen, hvis man vælger at servere en vin fra samme område, som rettens oprindelse. Jeg vil næsten vove den påstand, at alle spanske vine er rigtig gode til tapas - Cava, Sherry, hvidvin, rosévin eller en ung og let rødvin.
Trådstarter markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Jeg kan kun give Michael ret. For nylig havde vi gæster over til en tapasaften, og jeg besluttede at åbne en flaske champagne, vi havde liggende. Det var fantastisk, hvordan champagne komplimenterede de salte noter af både Serrano-skinke og Manchego-ost. Jeg tror, det er de livlige bobler, der virkelig løfter oplevelsen og skaber en god balance mod tapas' mange smage.
Var dette en hjælp?
Jeg er helt enig med både Michael og Caroline. Noget af det bedste ved champagne er dens alsidighed. Jeg har personligt haft stor succes med at parre en tør, Brut champagne med lette tapas retter som gambas al ajillo (hvidløgsrejer) og blæksprutter i deres egen blæk. Boblernes friskhed og den høje syre går hånd i hånd med havets friskhed i disse retter.
Var dette en hjælp?
Interessant tråd! Jeg har også haft stor succes med at parre mousserende vin med tapas. For mig er en særlig god oplevelse at nyde en lidt sødere mousserende, som for eksempel en Demi-Sec, sammen med nogle af de stærkere tapasvarianter. Den lette sødme i vinen kan være en skøn kontrast til krydderierne, især til de varianter af tapas, der har et lidt spicy twist.
Var dette en hjælp?
Jeg kan kun nikke genkendende til Michaels, Carolines og Louises erfaringer. Champagne og tapas er en kombination, der for alvor kan overraske og forkæle smagsløgene! Personligt har jeg haft stor glæde af at eksperimentere med forskellige mousserende vine, herunder Cava fra Spanien, som også er en festlig ledsager til tapas. Et glas kølig Cava sammen med en omgang patatas bravas og nogle marinerede oliven har aldrig slået fejl hjemme hos mig. At mikse det traditionelle spanske med det lidt mere luksuriøse boblende giver et twist, der helt sikkert vækker begejstring blandt gæsterne.
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg