Hvordan åbner man en flaske champagne?

Frederik Larsen Trådstarter
Accepteret svar
Tobias H. Rasmussen
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Man kan jo åbne en flaske champagne på klassisk manér ved at fjerne fastgøringsnettet der holder på champagneproppen og lade proppen glide ud eller også man kan bruge en champagnesabel. Jeg åbner selv mine champagner på klassisk manér.
  1. Jeg fjerner folien og fastgøringsnettet
  2. Dernæst holder jeg godt fast om proppen med den ene hånd, mens jeg tager fat om champagneflaskens bund med den anden
  3. Jeg drejer herefter forsigtigt bunden fra side til side, væk fra proppen. Forestil dig at det er flasken der skal tages af proppen og ikke omvendt
  4. Herefter holder jeg enten fast på proppen, så jeg får et minimalt POP! og andre gange lader jeg den skyde ud i rummet eller haven, men det afhænger af situationen
Var dette en hjælp?
Reklame

Relaterede spørgsmål

Alle svar (3)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Man kan jo åbne en flaske champagne på klassisk manér ved at fjerne fastgøringsnettet der holder på champagneproppen og lade proppen glide ud eller også man kan bruge en champagnesabel. Jeg åbner selv mine champagner på klassisk manér.
  1. Jeg fjerner folien og fastgøringsnettet
  2. Dernæst holder jeg godt fast om proppen med den ene hånd, mens jeg tager fat om champagneflaskens bund med den anden
  3. Jeg drejer herefter forsigtigt bunden fra side til side, væk fra proppen. Forestil dig at det er flasken der skal tages af proppen og ikke omvendt
  4. Herefter holder jeg enten fast på proppen, så jeg får et minimalt POP! og andre gange lader jeg den skyde ud i rummet eller haven, men det afhænger af situationen
Trådstarter Frederik Larsen markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej alle,
Jeg har også prøvet begge metoder til at åbne en champagneflaske - både den klassiske og med en champagnesabel. Jeg vil sige, at den med champagnesabelen skaber noget af en show, men man skal være forsigtig, for det kan også være farligt hvis ikke man ved hvad man laver. Derudover har jeg selv oplevet et par gange, at selve flasken er splintret. Derfor bruger jeg nu mest den klassiske metode, hvor jeg lader proppen glide ud stille og roligt. Det er min foretrukne metode, men kan bestemt godt se charmen i at 'sable' en flaske åben til særlige lejligheder!
Var dette en hjælp?
Hej alle

Jeg kan se, at der er enighed om at den klassiske metode med at lade proppen glide ud stille og roligt, og metoden med at bruge en champagnesabel er de mest brugte metoder. Jeg vil dog tilføje en tredje metode, som jeg har brugt nogle gange, specielt til udendørs arrangementer. Metoden indebærer, at man ikke fjerner fastgøringsnettet, men i stedet holder godt fat om proppen og nettet, hvor man derefter vrider bunden af flasken. På den måde 'popper' proppen ud uden meget postyr, og det minimerer risikoen for at ramme nogen eller noget. Det er vigtigt at holde flasken udenfor rækkevidde af mennesker og genstande, da proppen ryger ud med høj fart. Pas på og nyd jeres champagne!
Var dette en hjælp?
Kender du svaret?
Hvordan åbner man en flaske champagne? - Besvar spørgsmålet og del din viden med andre...

Relaterede spørgsmål