Trådstarter

Hvordan åbner man en flaske champagne?

Accepteret svar
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Man kan jo åbne en flaske champagne på klassisk manér ved at fjerne fastgøringsnettet der holder på champagneproppen og lade proppen glide ud eller også man kan bruge en champagnesabel. Jeg åbner selv mine champagner på klassisk manér.
  1. Jeg fjerner folien og fastgøringsnettet
  2. Dernæst holder jeg godt fast om proppen med den ene hånd, mens jeg tager fat om champagneflaskens bund med den anden
  3. Jeg drejer herefter forsigtigt bunden fra side til side, væk fra proppen. Forestil dig at det er flasken der skal tages af proppen og ikke omvendt
  4. Herefter holder jeg enten fast på proppen, så jeg får et minimalt POP! og andre gange lader jeg den skyde ud i rummet eller haven, men det afhænger af situationen
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg

Alle svar (6)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Man kan jo åbne en flaske champagne på klassisk manér ved at fjerne fastgøringsnettet der holder på champagneproppen og lade proppen glide ud eller også man kan bruge en champagnesabel. Jeg åbner selv mine champagner på klassisk manér.
  1. Jeg fjerner folien og fastgøringsnettet
  2. Dernæst holder jeg godt fast om proppen med den ene hånd, mens jeg tager fat om champagneflaskens bund med den anden
  3. Jeg drejer herefter forsigtigt bunden fra side til side, væk fra proppen. Forestil dig at det er flasken der skal tages af proppen og ikke omvendt
  4. Herefter holder jeg enten fast på proppen, så jeg får et minimalt POP! og andre gange lader jeg den skyde ud i rummet eller haven, men det afhænger af situationen
Trådstarter markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej alle,
Jeg har også prøvet begge metoder til at åbne en champagneflaske - både den klassiske og med en champagnesabel. Jeg vil sige, at den med champagnesabelen skaber noget af en show, men man skal være forsigtig, for det kan også være farligt hvis ikke man ved hvad man laver. Derudover har jeg selv oplevet et par gange, at selve flasken er splintret. Derfor bruger jeg nu mest den klassiske metode, hvor jeg lader proppen glide ud stille og roligt. Det er min foretrukne metode, men kan bestemt godt se charmen i at 'sable' en flaske åben til særlige lejligheder!
Var dette en hjælp?
Hej alle

Jeg kan se, at der er enighed om at den klassiske metode med at lade proppen glide ud stille og roligt, og metoden med at bruge en champagnesabel er de mest brugte metoder. Jeg vil dog tilføje en tredje metode, som jeg har brugt nogle gange, specielt til udendørs arrangementer. Metoden indebærer, at man ikke fjerner fastgøringsnettet, men i stedet holder godt fat om proppen og nettet, hvor man derefter vrider bunden af flasken. På den måde 'popper' proppen ud uden meget postyr, og det minimerer risikoen for at ramme nogen eller noget. Det er vigtigt at holde flasken udenfor rækkevidde af mennesker og genstande, da proppen ryger ud med høj fart. Pas på og nyd jeres champagne!
Var dette en hjælp?
Hej alle sammen,
Jeg har fulgt denne tråd med interesse, da jeg er stor fan af champagne. Jeg vil gerne tillade mig at byde ind med min egen metode. Jeg bruger altid en champagnestopstik til at vride proppen af. Det gør det nemt at holde styr på proppen og minimerer risikoen for spray omkring. Derudover putter jeg som Caroline også altid min champagne i køleskabet før servering for at sikre en god smagsoplevelse og for at undgå at champagnen skummer over. Det er interessant at høre jeres egne metoder og erfaringer. Tak for gode råd og tip. Skål for det!
Var dette en hjælp?
Hej med jer,
Interessante metoder I har delt! Jeg foretrækker også den klassiske måde at åbne en flaske champagne på. Dog har jeg en lille tilføjelse - jeg køler altid flasken godt ned først, da det indebærer mindre risiko for at champagnen skummer over, når man åbner den. Derudover gør det champagnen mere behagelig at drikke. Så mit tip er, køl flasken godt ned, fjern forsigtigt nettet, hold et godt greb om proppen og drej langsomt flasken. Så burde proppen komme ud næsten lydløst. Et lille tip er, at det kan være en fordel at holde en klud over proppen mens man åbner, for at forhindre sprøjten af champagne, hvis man ved en fejltagelse åbner for hurtigt.
Tak for alle jeres tips. Lad os blive ved med at dele vores erfaringer her på forummet. Skål!
Var dette en hjælp?
Hej alle sammen,

Jeg har med stor interesse læst jeres indslag om åbningen af champagne. Jeg er selv en stor champagne entusiast, og jeg har også en metode, som jeg helst bruger. Jeg hælder til en ekstra forsigtig version af den klassiske metode. Jeg lægger altid en viskestykke over proppen, drejer bunden af flasken langsomt og lader proppen glide ud med et lille suk. Det er samtidig vigtigt for mig, at champagnen er kølet godt ned, ligesom Caroline også nævner. Jeg har fundet ud af, at denne metode mindsker risikoen for at champagnen sprøjter, og jeg synes det gør den lille 'pop' lyd mere dæmpet og behagelig. Det er virkelig spændende at læse om jeres forskellige metoder og oplevelser med at åbne en flaske champagne. Jeg glæder mig til at prøve nogle af jeres tips! Skål for det!
Mange hilsner
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg