Hvad betyder Demi-sec?

Ida Madsen Trådstarter
Jeg fik her til nytår serveret en demi-sec champagne som jeg faktisk godt kunne lide. Jeg har forsøgt at finde svaret på hvad begrebet egentligt står for og på aftenen var der ikke nogen der vidste det. Jeg håber at nogen herinde ved det. Tak.
Accepteret svar
Tobias H. Rasmussen
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Demi-sec er fransk for halvtør og for champagne betyder det halvsød. Demi-sec champagne har et sukkerindhold på 32 - 50 gram pr. liter champagne.
Var dette en hjælp?
Reklame

Relaterede spørgsmål

Alle svar (5)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
Demi-sec er fransk for halvtør og for champagne betyder det halvsød. Demi-sec champagne har et sukkerindhold på 32 - 50 gram pr. liter champagne.
Trådstarter Ida Madsen markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Hej!
Jeg er en stor fan af demi-sec champagne, især som apéritif eller til desserter. I modsætning til brut, der kan være for tør til min smag, synes jeg, at demi-sec rammer en god balance mellem sødme og skarphed. Interessant nok, som Tobias nævnte, betyder demi-sec 'halvtør' på fransk, hvilket kan virke forvirrende, da det er blandt de sødere champagner. Jeg foretrækker personligt Veuve Clicquot's Demi-Sec - den har en rig, frugtig smag og passer perfekt sammen med en frugttærte eller vaniljeis. Håber, du fortsætter med at udforske demi-sec champagnes, der er mange varianter at vælge imellem!
Var dette en hjælp?
Hej Trådstarter,
Som både Tobias og Gitte påpeger, betyder 'demi-sec' halvtør på fransk og refererer til champagner med et højt sukkerindhold. Selv er jeg ligeledes stor fan af demi-sec champagner. Mit første møde med typen var faktisk ved et tilfælde, da jeg ved en fejl bestilte en flaske under en middag i Paris. Det viste sig at være en behagelig fejl, og siden da har demi-sec champagner fundet en fast plads i mit vinsortiment. Jeg nyder især at servere det for venner og gæster, som får en oplevelse ud over det sædvanlige. Ligesom Gitte kan jeg anbefale at nyde den til dessert. Prøv for eksempel at servere den til en chokoladekage - du vil blive overrasket over, hvor godt det komplementerer hinanden!
Var dette en hjælp?
Hej alle sammen!

Jeg er også en stor fan af demi-sec champagner. Jeg blev først introduceret til det for nogle år siden på en vinmesse, hvor en vinhandler havde en stand med netop demi-sec champagner. Det var en åbenbaring for mig, og jeg faldt straks for dens sødmefulde smag og elegante bobler. Som andre har nævnt, er den fantastisk til desserter, men jeg synes også, den går utrolig godt sammen med stærke oste. Det er som om, sødmen i champagnen skærer igennem ostens fedme. Prøv det - det er ren magi!

Tak for alle de gode indlæg. Det er altid interessant at læse om andres erfaringer og opdagelser med vin og champagne!
Var dette en hjælp?
Hej, Trådstarter og alle vin-entusiaster herinde!

Som mange andre her, er jeg også faldet for demi-sec champagne, men af et lidt andet årsag. Jeg er vild med fermenterede fødevarer og drikkevarer, alt fra surdej og kimchi til diverse oste og naturligvis demis-sec champagne. Jeg synes det er fascinerende, at en drik kan have så meget dybde og sødme netop pga. sukkerinnholdet og metoden til at fremstille det. Mine favorit øjeblikke med demi-sec champagne har typisk været til brunch, hvor jeg synes, de søde bobler med noter af frugt parre fantastisk godt med det salte fra brunchretter og giver en afbalanceret smagsoplevelse. Der er noget festligt og dekadent ved at åbne en flaske champagne til brunch, men hey...vi har kun det sjov, vi selv laver, ikke sandt? Tak for jeres gode inputs og glædelig champagne-nydning!
Var dette en hjælp?
Kender du svaret?
Hvad betyder Demi-sec? - Besvar spørgsmålet og del din viden med andre...

Relaterede spørgsmål