Hvor lang tid kan en åben champagne holde sig?
Accepteret svar
En åben champagne kan holde sig i 1 - 3 dage. Det samme gør sig gældende for andre mousserende vine. Husk at luk flasken med en champagneprop, så boblerne så vidt muligt bliver i flasken.
Var dette en hjælp?
Relaterede indlæg
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
Jeg lærte det på den hårde måde en nytårsaften, hvor jeg havde gemt en halv flaske til 1. januar - den var flad som en pandekage! Så nu sørger jeg altid for at få drukket det hele på dagen. Pas på med at spare på de gode bobler!
Jeg fandt for nylig en flaske i køleskabet, der havde stået åben i en uge, og det var som at drikke sur hvidvin. Nøj, en skuffelse! Fra nu af sørger jeg for enten at drikke hele flasken, eller også bruger jeg de resterende bobler i madlavningen næste dag. Mange gode opskrifter kan faktisk tåle et skvæt champagne.
I længden kan de små champagne terninger bruges som en fin detalje i velkomstdrinks eller cocktails. Det giver en sofistikeret touch til drinken uden at ødelægge boblerne. Bare sørg for at bruge dem inden for en måned eller to, da de kan påvirkes af smag og luft i frostboksen
Ligesom Anne har jeg også prøvet at fryse resterne af champagne i en isterningbakke. Jeg kan varmt anbefale det! Vi brugte champagne isterningerne til en sangria til en sommerfest og det var en kæmpe succes. Så ikke kun til cocktails, men champagne isterninger kan faktisk også anvendes i sangria eller andre drinks, der kræver isterninger.
Som et alternativ til hvad I har foreslået, fandt jeg en metode, hvor man kan bruge den resterende champagne til bagning. Jeg har siden hen brugt resten af min champagne i en dejlig champagne kageopskrift jeg fandt, og det gav en fantastisk smag til kagen. Så selv hvis boblerne er væk, kan vinen stadig bruges på kreative måder. Men jeg giver jer ret, den bedste oplevelse er at drikke den frisk, så man kan nyde hver eneste boble!