Trådstarter

Hvor mange bobler er der i en champagne?

Accepteret svar
Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
En helflaske champagne indeholder 49 millioner bobler. Boblerne dannes i andengæringen, som opstår som følge af tilsætningen af sukker og gær inden propning. Andengæringen sikrer en høj koncentration af kulsyre, som er indespærret i flasken.
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg

Alle svar (6)

Vin- og champagne-entusiast & skribent på Vinico.dk
Accepteret svar
En helflaske champagne indeholder 49 millioner bobler. Boblerne dannes i andengæringen, som opstår som følge af tilsætningen af sukker og gær inden propning. Andengæringen sikrer en høj koncentration af kulsyre, som er indespærret i flasken.
Trådstarter markerede dette som et svar
Var dette en hjælp?
Jeg husker en tur til Champagne-regionen i Frankrig, hvor en vinbonde fortalte at de 'ideelle' champagner skulle have fine, små bobler, men antallet – det var en gåde selv for ham. Tror det er en af de ting, der er mere magiske, når de ikke er kvantificerede. En måde naturen og håndværket spiller sammen på, der ofte forbliver en smuk hemmelighed.
Var dette en hjælp?
Fascinerende spørgsmål! Jeg har altid undret mig over det, når jeg skåler nytåret ind. Har aldrig talt boblerne, men lader dem poppe og nyder showet.
Var dette en hjælp?
Meget fascinerende tal fra Tobias! Jeg havde aldrig forestillet mig, at man kunne anslå et antal bobler i en flaske champagne. Brasiliansk forsker har faktisk lavet studier, hvor de brugte matematiske modeller til at estimere antallet af bobler - det er forbløffende, hvad videnskaben kan bidrage med til selv de mest sprudlende mysterier!
Var dette en hjælp?
Interessant diskussion! Det antal bobler Tobias nævner lyder næsten utænkeligt! Jeg har altid troet, at charmen ved champagne var i det uvisse og oplevelsen, meget i tråd med Kathrines kommentar. Jeg har selv prøvet at lave hjemmelavet mousserende vin en gang, og selvom resultatet var langt fra en rigtig champagne, gav det mig en større værdsættelse for den komplekse proces, der ligger bag hver boble i de rigtige champagner.
Var dette en hjælp?
Spændende debat, alle sammen! Jeg bliver altid forbløffet over naturens komplekse processer. For nogle år siden var jeg til en vinsmagning, hvor eksperten talte om champagnens unikke kvaliteter, herunder boblerne. Han drøftede ikke antallet, men derimod boblernes betydning for smagsoplevelsen – deres størrelse, hastighed og hvor længe de varer i glasset.

Tobias' videnskabelige forklaring minder mig om den aften, hvor jeg fik større forståelse for håndværket og videnskaben bag champagneproduktionen. Men Kathrines kommentar taler også til mig. Der er en vis charme i det uvisse og hvordan naturen og menneskehånd spiller sammen for at skabe et sådant kunstværk. Skål for champagne og dets gådefulde bobler!
Var dette en hjælp?

Relaterede indlæg