Kan en champagne blive for gammel?

Kathrine Larsen Trådstarter
Reklame

Relaterede spørgsmål

Alle svar (3)

Som stor fan af champagne kan jeg dele, at ja, champagne kan faktisk blive for gammel. Alt afhænger af, hvilken type champagne der er tale om, og hvordan den har været opbevaret. Jeg har selv haft en oplevelse, hvor en flaske vintage champagne fra min samling, som jeg havde gemt til en særlig lejlighed, desværre havde mistet sin brus og smag da jeg endelig åbnede den. Det viste sig, at jeg havde opbevaret den i direkte sollys og ved for høje temperaturer, hvilket er et stort no-go!
Var dette en hjælp?
Jeg kan kun nikke genkendende til Lasses oplevelse. Det er så skuffende at en flaske, man har glædet sig til, ikke lever op til forventningerne.

Jeg har lært på den hårde måde, at korrekt opbevaring er alfa og omega for et godt resultat. Nu sørger jeg altid for at mine flasker ligger i mørke, ved konstant lav temperatur og i en vandret position, så korken holdes fugtig og tæt. Så selvom det kan være fristende at vise sin flotte samling frem, anbefaler jeg at holde champagnen i dens bedste element - køleskabet eller vinkælderen.
Var dette en hjælp?
Jeg er helt enig med både Lasse og Marie. Jeg har noteret mig alle deres tips omkring opbevaring, som jeg af bitter erfaring ved er afgørende for, om champagnen holder sig eller ej.

Det er imidlertid også værd at nævne, at champagner med et højt sukkerindhold generelt har en længere levetid end dem med lavt sukkerindhold. Jeg har flere gange haft glæde af en lidt ældre demi-sec, som stadig smagte fabelagtigt selv efter flere år. Så hvis man ynder søde champagner, kan man faktisk tillade sig at gemme dem lidt længere!
Var dette en hjælp?
Kender du svaret?
Kan en champagne blive for gammel? - Besvar spørgsmålet og del din viden med andre...

Relaterede spørgsmål