Kan man komme champagne i fryseren?
Jeg har endnu ikke turde at lægge en stuevarm champagne i fryseren, men tanken har strejfet mig. Vil trykket i flasken stige og forårsage en eksplosion i fryseren eller hvad? Jeg håber at nogen har erfaring med det så jeg ikke også laver fejlen hvis det er et no go... tak
Accepteret svar
Man kan godt komme champagne i fryseren, hvis man ønsker hurtig nedkøling, og husker(!) at sætte minuturet og/eller alarmen på sin telefon.
Jeg bruger selv tricket med at vikle vin og læskedrikke, og champagne ikke mindst, ind i et vådt viskestykke og lægge flasken i fryseren. Efter bare 10 minutter er flaskens indhold dejligt afkølet og klar til at nyde.
Jeg skriver det lige igen for en sikkerhedsskyld - du kan godt komme champagneflasken i fryseren, men husk at sætte en alarm, så du ikke glemmer den i fryseren!
Jeg bruger selv tricket med at vikle vin og læskedrikke, og champagne ikke mindst, ind i et vådt viskestykke og lægge flasken i fryseren. Efter bare 10 minutter er flaskens indhold dejligt afkølet og klar til at nyde.
Jeg skriver det lige igen for en sikkerhedsskyld - du kan godt komme champagneflasken i fryseren, men husk at sætte en alarm, så du ikke glemmer den i fryseren!
Var dette en hjælp?
Relaterede indlæg
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
Jeg bruger selv tricket med at vikle vin og læskedrikke, og champagne ikke mindst, ind i et vådt viskestykke og lægge flasken i fryseren. Efter bare 10 minutter er flaskens indhold dejligt afkølet og klar til at nyde.
Jeg skriver det lige igen for en sikkerhedsskyld - du kan godt komme champagneflasken i fryseren, men husk at sætte en alarm, så du ikke glemmer den i fryseren!
Jeg har desværre prøvet at glemme en flaske hvidvin i fryseren en gang, og resultatet var ikke særlig sjovt. Frosten sprængte flasken og jeg brugte adskillige timer på at skrabe frossen vin ud af fryseren. Så det kan klart anbefales at sætte en alarm!
Jeg vil blot tilføje mine personlige erfaringer til denne diskussion. Jeg har prøvet at lægge en champagneflaske i fryseren uden et vådt viskestykke, og det tog faktisk ikke mere end 20 minutter for den at komme ned på en passende temperatur. Men jeg er helt enig med begge kommentarerne fra Tobias og Bjarne, det er absolut nødvendigt at huske at tage flasken ud igen!
En anden mulighed er at bruge en vin- eller champagnekøler. Jeg købte en for nogle år siden, og den er virkelig en gamechanger. Man fylder bare den dobbeltvæggede beholder med is, og den kan holde flasken kold i flere timer. Så hvis man ikke er så god til at huske minuturet, kan det være et godt alternativ.
Interessant tråd! Jeg vil blot tilføje min erfaring til mixet. Jeg har selv prøvet med både fryseren og champagneskøleren, og jeg kan helt klart støtte Caroline i at champagneskøleren er en gamechanger. Den holder champagnen perfekt kold, og man behøver ikke at bekymre sig om at få vinen for kold eller endnu værre, at glemme det i fryseren og forårsage en fryser fuld af champagne. Nemt, bekvemt og uden risiko for eksploderende flasker! Så for dem, der har pladsen og budgettet, anbefaler jeg helt sikkert en champagneskøler.
På den anden side, hvis man er hurtig til at drikke flasken, fungerer frysertricket også fint - men husk absolut den alarm!
Jeg har fulgt med i denne tråd med stor interesse. Jeg har selv et par gange prøvet at putte en flaske champagne i fryseren for hurtig afkøling, men har som en af jer også oplevet at glemme det helt med det resultat, at flasken sprang i stykker. Så alarm er en god idé, om end jeg nu holder mig til en champagnekøler efter den oplevelse.
Dog vil jeg tilføje, at hvis man står og mangler et hurtigt tip til at afkøle en flaske, så kan man også lave en blanding af vand, is og salt. Saltet sænker frysepunktet for vandet, så isen smelter hurtigere og det afkøler flasken på ingen tid. Men igen, det er vigtigt at holde øje med flasken og ikke lade den ligge i for længe. God fornøjelse med jeres boblende fornøjelser!
Jeg har læst alle jeres indlæg med stor interesse! Det er rart at se, at vi alle lægger vægt på det perfekte glas champagne ved særlige lejligheder. Jeg vil blot tilføje min lille erfaring til det eksisterende katalog over metoder. Jeg bruger en metode, der måske er lidt old school, men ufejlbarlig. Jeg fylder en køkkenvask eller en stor skål med koldt vand og masser af isterninger, og sætter flasken deri. Det køler boblerne ned på næsten ingen tid. Det gode ved denne metode er også, at man kan have flere flasker i gang på én gang, hvis man har gæster. Det er selvfølgelig ikke så elegant som en champagneskøler, men det virker! Og så er der ingen risiko for en eksploderende flaske!
Jeg kan se pointen med champagneskøleren, og måske ender jeg med at investere i en, men indtil videre gør vand og isterninger tricket for mig. Skål og godt nytår!