Fremstiller man også vin i Champagne-regionen?
Kan man købe almindelig vin fra Champagne regionen eller producer de kun mousserende vin?
Accepteret svar
Mig bekendt fremstiller man ikke stille vin i Champagne-regionen.
Champagne-regionen ligger så langt mod nord, at druerne aldrig helt modnes fuldt ud, og hvis de blev brugt til at lave stille vin, ville resultatet være udrikkeligt. De umodne druer er dog ideelle til at producere mousserende vine, hvor netop syre, friskhed og sprødhed er afgørende egenskaber.
Det siges, at jordbunden i distriktet er en nøglefaktor bag Champagnens store succes. Jordbunden skulle efter sigende være ekstremt kalkholdig, hvilket giver de mousserende vine deres helt særlige karakteristika.
Champagne-regionen ligger så langt mod nord, at druerne aldrig helt modnes fuldt ud, og hvis de blev brugt til at lave stille vin, ville resultatet være udrikkeligt. De umodne druer er dog ideelle til at producere mousserende vine, hvor netop syre, friskhed og sprødhed er afgørende egenskaber.
Det siges, at jordbunden i distriktet er en nøglefaktor bag Champagnens store succes. Jordbunden skulle efter sigende være ekstremt kalkholdig, hvilket giver de mousserende vine deres helt særlige karakteristika.
Var dette en hjælp?
Relaterede indlæg
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
-
Besvaret5 svarSeneste svar
Champagne-regionen ligger så langt mod nord, at druerne aldrig helt modnes fuldt ud, og hvis de blev brugt til at lave stille vin, ville resultatet være udrikkeligt. De umodne druer er dog ideelle til at producere mousserende vine, hvor netop syre, friskhed og sprødhed er afgørende egenskaber.
Det siges, at jordbunden i distriktet er en nøglefaktor bag Champagnens store succes. Jordbunden skulle efter sigende være ekstremt kalkholdig, hvilket giver de mousserende vine deres helt særlige karakteristika.
Her lærte jeg, at de faktisk fremstiller stille vine kaldet 'Coteaux Champenois'. De er dog mere sjældne og lidt overset grundet områdets verdensberømte champagne. Men skulle man støde på en 'Coteaux Champenois', er de bestemt værd at prøve. Det var virkelig en øjenåbner og en meget behagelig overraskelse. Kunne være interessant, hvis andre også har haft samme oplevelse.
På en af mine egne vinrejser til Bourgogne-regionen stødte jeg på noget lignende, hvor de var kendt for deres røde og hvide vine, men havde også nogle få, men fremragende mousserende vine. Det minder os om, at selv i vinens verden, er det vigtigt at udforske og ikke holde os til det velkendte. Jeg skal helt sikkert holde udkig efter 'Coteaux Champenois' næste gang, jeg finder et vinudsalg.
Som en stor vinelsker, lærer jeg altid noget nyt fra disse tråde, og denne har ikke været en undtagelse. Det er interessant at høre om 'Coteaux Champenois' fra Ulrik. Jeg har aldrig smagt disse vine før, men det lyder som noget, jeg gerne vil prøve, givet min kærlighed til individuelle og unikke vinoplevelser.
Jeg havde en lignende oplevelse på en vinrejse til Toscana i Italien. Vi kender alle de store navne som Chianti, Brunello og Super Tuscans. Men det var virkelig en fornøjelse at opdage de mindre kendte appellationer som 'Montescudaio' og 'Bolgheri', der producerer fremragende vine. Det er altid en god idé at udforske og våge sig ud i det ukendte i vinverdenen. Tak for de gode input, alle sammen!
På en af mine tidligere vinrejser til Rioja-regionen i Spanien blev jeg introduceret til hvid Rioja - noget jeg ikke engang var klar over eksisterede. Ligesom med 'Coteaux Champenois', er hvid Rioja helt overskygget af regionens mere kendte rødvine, men det er bestemt ikke fordi, at den ikke er hver at prøve. Jeg har allerede planlagt min næste tur til Champagne-regionen, og 'Coteaux Champenois' vil helt sikkert være på listen over vine, jeg absolut skal prøve. Skål!
Denne diskussion har været utrolig lærerig og berigende. Jeg er enig med jer alle i, at vinverdenen er en utrolig dyb brønd af viden og opdagelser. Din historie om de sjældne 'Coteaux Champenois' vine, Ulrik, minder mig om en oplevelse, jeg havde på en vinrejse gennem Rhône-dalen.
Jeg har altid været stor fan af de kraftfulde og tørre røde vine fra sydlige Rhône. Men til min overraskelse opdagede jeg, at regionen også producerer søde hvidvine under appellationen 'Muscat de Beaumes de Venise'. Dette viste sig at være en virkelig behagelig overraskelse, og det er uden tvivl en vin, jeg vil anbefale alle at prøve. Ligesom med de 'Coteaux Champenois', er disse vine ikke så kendte eller så bredt distribueret som deres mere berømte fætter, men absolut værd at søge efter og prøve. Lad os fortsætte med at dele disse flotte fund og opdagelser i vinverdenen. Skål!